Nikto už pomaly neveril, že k tomu raz dôjde. Koncertoval už takmer vo všetkých slovenských mestách, okrem svojho rodného. Na verejnosť sa predierali rôzne konšpiračné teórie. Rodáci mu vyčítali, že na nich zanevrel, iní naznačovali, že sa hanbí za svoje korene. Pravdou je, že čakal na výnimočnú príležitosť. Tá práve prišla - Rytmus sa svojim rodákom predstaví s kapelou Kontrafakt v Piešťanoch 10. septembra.

Koncert sa bude konať v rámci série mestských hudobných festivalov T-Mobile Music City, na ktorých Rytmus pravidelne vystupuje. Pódium umiestnené pri schodoch piešťanského Domu umenia prinesie špeciálnu šou, ktorú si pripravil sám raper. Pre fanúšikov pripravil naozajstné prekvapenie. Ako možno tušiť, pôjde o absolútnu novinku, ktorou vzdá hold svojmu rodisku. Nie náhodou znie podtitul celého piešťanského T-Mobile Music City Piešťanský Rytmus.

Okrem rapu si prídu na svoje aj fanúšikovia rocku, popu či tanečnej hudby. Tretie tohtoročné pokračovanie mestských hudobných festivalov prinesie kultúrny zážitok dokonca aj skôr narodeným hudobným nadšencom. Už od ôsmej hodiny ráno privíta nový deň klasická hudba v podaní Slovak Festival Orchestra a nestarnúce árie Johanna Straussa a jeho súčasníkov.

O šiestej hodine podvečer hudba zaznie synchrónne na dvoch pódiách. Rock stage, umiestnený na streche nákupného centra Aupark, predstaví známe slovenské stálice ako Lavagance, Puding pani Elvisovej, Hex a Polemic. Schody Domu umenia sa premenia na Hip-hop stage a okrem Rytmusa s Kontrafaktom sa stanú domácou pôdou aj pre ďalších hip-hoperov ako Dj Roman Zámožný, Bio & Sekta, Vec & Zverina, H16 a susedov z Českej republiky Indy & Wich. Pre tých, ktorým ku šťastiu a dobrej zábave chýba jedine tanec je pripravená tanečná plocha v tradične obľúbenom Dance stage v Indians Pube. Dji Marco van Polo, Carlo a Andre Tribale zahrajú tiež na After party, ktorá bude udržiavať tanečný krok až do ranných hodín nasledujúceho dňa.

Redakciu Hudba.sk informoval Jozef Obert z agentúry Neopublic Porter Novelli.

--
Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Kontrafakt, Rytmus