Zakladateľ a dlhoročný organizátor festivalu Glastonbury Michael Eavis sa napriek svojmu veku ešte do dôchodku nechystá. Sedemdesiatpäťročný podnikateľ síce podujatie spoluorganizuje so svojou dcérou Emily, no postavenia najdôležitejšieho človeka Glastonbury si stále zachováva.

"Možno to potiahnem ešte desať rokov," uviedol Eavis. Vstupenky na najväčší open-air festival na svete konaný v prírodnom prostredí sa začnú predávať v nedeľu ráno. Do predaja bude uvoľnených 145-tisíc lístkov, pričom cena jedného je 232 €. Festival býva každoročne vypredaný a práve po tom, čo sa podujatie vypredá, oznámi Eavis mená headlinerov pre rok 2011.

"Môžem zaručiť, že to budú fantastické mená. Budú minimálne také veľké ako tento rok, ak nie ešte väčšie," povedal Eavis.

V júni boli headlinermi festivalu Gorillaz, Muse a Stevie Wonder. Namiesto Gorillaz tam pôvodne figurovali U2, no pre zranenie speváka Bona museli vystúpenie zrušiť. Eavis nevylúčil, že ponuku vystúpiť na Glastonbury írska skupina využije v roku 2011. Glastonbury festival sa bude konať 22. až 26. júna na tradičnom mieste - v anglickom Somersete.

--
Zdroj: SITA
Foto: Glastonburyfestivals.co.uk

Súvisiaci interpreti: Gorillaz, Muse, Stevie Wonder, U2