Bratislavská kapela Talkshow nedávno vydala svoje nové EP. Po úspešnom debutovom albume z roku 2009 ponúkla tri skladby po dobu 48 hodín na voľné sťahovanie pre všetkých fanúšikov. Momentálne sa už nové i staré pesničky Talkshow predávajú po celom svete prostredníctvom siete CD Baby. Najväčší úspech zožali paradoxne v ďalekých krajinách. Zaujímavé počty predaných CD aj elektronických albumov si kapela pripísala od fanúšikov v Indii, Kanade, Rusku či Thajsku.

Podľa lídra kapely Andreasa na seba nové skladby nadväzujú a teda minialbum je koncepčný. Piesne s názvami Ice, Bells a Death nahrávali v štúdiu skupiny From Our Hands, zvuk mal na starosti Matej Turcer. Ku všetkým trom skladbám by Talkshow chceli nakrútiť aj videoklipy.

Zatiaľ zverejnili aspoň malú ochutnávku - teaser propagujúci novinku:


Talkshow - EP 2011 teaser

V najbližšom období sa chce bratislavská štvorica sústrediť na propagáciu novinky doma i v zahraničí. Pripravujú koncerty na Slovensku, v Česku, v Rakúsku i Nemecku. Najbližšie odohrajú trojicu koncertov s Davidom Kollerom v Žiline, Trenčíne a v Bratislave. V lete sa predstavia napríklad na festivaloch Rock for People, Colours of Ostrava, Rock am Wartberg či Grape. Možnosť vypočuť si všetky pesničky a mať prehľad o aktuálnych koncertoch ponúka kapela aj na vynovenom profile na Facebooku.

Kapela Talkshow vznikla v apríli 2008 v Bratislave. Po dvoch rokoch fungovania sa predrala k špičke domácej alternatívnej scény. Single Try, These Lights, Stella, 3 či Turn Off The Radio obsadzovali v rebríčku jediného slovenského rádia zameraného na alternatívnu scénu popredné priečky. Videoklip ku skladbe These Lights sa 10 týždňov objavoval vo vysielaní MTV.

Debutová nahrávka Talkshow vznikala postupne počas roka 2009 v nahrávacom štúdiu koproducenta albumu Mareka Rakovického a finálnu podobu dostala na prelome augusta a septembra toho istého roku. Kapela album pokrstila vlani na jar v bratislavskom Subclube a následne ho predstavila nielen na slovenských koncertoch. K zahraničným koncertom Talkshow patrí napríklad predskakovanie oceňovanej britskej skupiny The Horrors vo Viedni v novembri 2009. 15. marca si kapela zahrala so švédskymi MF/MB vo viedenskom klube B72.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz, PR manažér kapely Talkshow.

Súvisiaci interpreti: Talkshow