Projekt Jazz ide do školy vstupuje do svojho štvrtého ročníka. Už 5 300 študentov stredných škôl, študentov zo špeciálnych škôl, reedukačných centier a ľudí oslovených cez rôzne charitatívne organizácie, videlo koncerty počas troch rokov jeho existencie. Aktuálny ročník prebehne v októbri v piatich slovenských mestách. Kapacita je obmedzená počtom miest v jednotlivých halách, preto sa už dnes môžu školy prihlásiť cez www.jazz.sk, aby si miesto pre svojich študentov zaistili.

"Tento ročník bude mať jedno milé prvenstvo, najmladšieho diváka – našu dcéru Améliu, ktorá bude s nami cestovať," hovorí s úsmevom speváčka a spoluautorka projektu Lucia Lužinská a dodáva: "...hudba nás sprevádza po celý život, v rôznych podobách. Jazz položil základy modernej populárnej hudby a my by sme nielen túto informáciu chceli podať ďalej".

Lucia, ako vyštudovaná herečka a speváčka, dbá na to, aby bolo 60-minútové stretnutie so stredoškolákmi čo najviac interaktívne. Do scenára pridáva množstvo postupov, ktoré publikum do projektu aktívne zapájajú. "Študenti na vlastné oči uvidia, čo znamená hrať na rôzne hudobné nástroje tzv. jazzovým spôsobom, ako v jazze použiť elektronické hudobné efekty, či ako sa scatuje. Tiež spolu s nami môžu improvizovať na pódiu. Zábavnou formou si môžu overiť svoje vedomosti a v prípade správnych odpovedí môžu na záver získať hudobný darček."

Projekt bude mať i tento rok svoju internetovú podobu vo forme trojstupňového e-learningu prístupného pre každého, koho hudba a zvlášť tá jazzová zaujíma. Jeho najúspešnejší absolvent si opäť odnesie zaujímavú cenu.

Zoznam miest, ktoré projekt Jazz ide do školy v roku 2011 navštívi:

- Bratislava
- Trnava
- Žilina
- Komárno
- Banská Bystrica

Koncerty prebehnú v druhom a treťom októbrovom týždni 2011. Vďaka finančnej podpore Slovenskej sporiteľne sú koncerty pre prihlásených účastníkov už štvrtý rok zdarma.

Prihlásenie sa školy/triedy/organizácie na edukatívny koncert:
1. www.jazz.sk/jids.htm - prostredníctvom kontaktného formulára
2. alebo emailom na press@jazz.sk

Informácie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Beňová, PR manažérka projektu Jazz ide do školy 2011. Aktualizované informácie nájdete na webovej stránke projektu www.jazz.sk.

--
Foto: Tatiana Bérešová (archív Hudba.sk)