Spevák Lukáš Adamec má za sebou náročné mesiace. Zvíťazil v speváckej súťaži Česko Slovenská Superstar, odohral desiatky koncertov so skupinou Siempre, v ktorej pôsobí a v stredu 24. augusta úspešne ukončil vysokoškolské štúdium. Pred menom si už právom môže písať titul inžinier, ktorý získal na Ekonomickej fakulte Technickej Univerzity v Košiciach. Vyštudoval odbor FBI, čiže financie, bankovníctvo a investície.

"Takýto stres som nepociťoval ani počas súťaže. Úspešné ukončenie štúdia som vnímal ako každý vysokoškolák. Bola to zatiaľ najdôležitejšia vec v mojom živote," povedal Lukáš krátko po štátniciach. Na skúšky sa spevák pripravoval napríklad aj počas cestovania na koncerty. Posledné dni však strávil zavretý so skriptami doma v Košiciach. Ukončenie štúdia pritom vníma ako ukončenie jednej etapy svojho života.

Drvivé percento vysokoškolákov končí po štúdiu na krátky čas na úrade práce. Lukáš však má iné plány. "Zatiaľ sa chcem prednostne venovať hudbe. Veci, ktoré som sa naučil v škole sú veľmi prospešné pre bežný život. Momentálne si však nebudem hľadať pracovnú pozíciu s mojim zameraním, nakoľko robím to, o čom som vždy sníval," prezrádza Lukáš svoje plány.

So svojou košickou skupinou Siempre momentálne pracuje na novom singli, ktorý sa objaví v rádiách o niekoľko týždňov. V jeseni absolvujú hudobníci turné v Českej republike.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček.