Škótska alternatívno-rocková kapela Primal Scream vydá na budúci rok nový album. Jej líder Bobby Gillespie v rozhovore pre Q magazine povedal, že desiata štúdiová nahrávka bude mať "sofistikovanú" produkciu a aranžmány.

"Bude to rock'n'rollový album, ale moderný rock'n'rollový album. Celkom psychedelický rock, plný gitár, no tie budú využívané ako orchester, nie normálnym spôsobom, ako keď niekto robí klasickú rockovú nahrávku. Myslím, že sme to poňali zaujímavejšie," uviedol 50-ročný Gillespie.

Zatiaľ poslednou štúdiovkou Primal Scream je album Beautiful Future (2010). Skupina, ktorá vznikla už v roku 1982, sa najvýraznejšie presadila nahrávkou Screamadelica (1991), za ktorú dostala prestížnu Mercury Prize. Magazín NME zase jej nahrávku XTRMNTR (2000) označil za tretí najlepší album dekády (2000 - 2009). Podľa magazínu Gigwise je táto štúdiovka šiestym najlepším albumom vydaným v rokoch 2000 až 2009. 

V súčasnosti pôsobia Primal Scream v zostave: Bobby Gillespie, Andrew Innes, Martin Duffy, Darrin Mooney a Barrie Cadogan. Od tohto roka je jej novou koncertnou členkou Debbie Googe z My Bloody Valentine, ktorá v skupine nahradila Garyho "Maniho" Mounfielda. Ten dal prednosť koncertovaniu s kapelou The Stone Roses, ktorá po rokoch obnovila svoju činnosť.

Informácie pochádzajú z webovej stránky Nme.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Armando Franca

Súvisiaci interpreti: Primal Scream