Medzi zásadné mená reprezentujúce slovenskú hudbu v zahraničí patrí drum&bassový dídžej a producent L Plus. Už tento piatok, 23. októbra, mu vychádza ďalšie EP na britskej značke Technique Recordings nazvané One Tonne Of Bass - digitálny nosič štyroch trackov vhodných do energických tanečných setov i do slúchadiel každého fanúšika lámaných rytmov.

Domovský label Technique Recordings vo svojich vyjadreniach na internete neskrýva radosť z muzikálnosti slovenského autora a silnej energie jeho nových trackov. L Plus je známy svojou láskou k elektrickej gitare, pri tvorbe hudby spolupracuje s hudobníkmi a rôznymi štúdiami. Našiel si vlastný štýl prepojenia štandardných hudobných nástrojov a hudobného softvéru.

Z dídžeja nakupujúceho tracky svetových producentov sa tak postupne vypracoval na umelca, ktorý si môže dovoliť hrať vo svojich dídžejských setoch prevažne vlastné tracky a remixy. A jeho tvorba sa pravidelne objavuje aj v setoch veľkých mien drum&bassovej scény. Tento rok svoje kvality potvrdil napríklad na festivale Grape, kde mu výborne sekundoval britský MC Coppa, predstavil sa aj na vypredanej Technique Night vo viedenskej Aréne či na ostravskom Beats For Love, kde sa pod hlavným pódiom bavilo 10-tisíc návštevníkov.

Prichádzajúce One Tonne Of Bass EP vznikalo od začiatku roku 2015. Reflektuje na neúprosne rýchly životný štýl, na "strihanie času" do stále menších úsekov, v ktorých treba stihnúť viac ako predtým, spracováva aj tému kontrolovanej agresivity. "V poslednom čase som za hraním dosť cestoval - Tenerife, Francúzsko, Nemecko, Poľsko, Švajčiarsko, slovenské a české publikum nevynímajúc a reakcie ľudí ma nabíjaju energiou. Vďaka nej som napísal aj tieto štyri skladby, ktorými sa chcem fanúšikom drum&bassu odvďačiť. Chcel som prísť na scénu s klubovými peckami a podľa reakcií si myslím, že sa mi to podarilo. Moja hudba nie je na počúvanie v hojdacom kresle," uvádza L Plus k novému EP. Dodáva, že všetky štyri nové tracky, sa od oficiálneho dátumu vydania stanú súčasťou jeho setov. Najlepšie ich človek zažije priamo na párty s dobrým zvukom.

Úvodný track Jailbreak premiérovalo 21. septembra BBC Radio 1 a o päť dní neskôr ho ponúklo slovenským poslucháčom Rádio_FM.


Tracklist nahrávky L Plus - One Tonne Of Bass EP:

1. Jailbreak
2. One Tonne Of Bass 
3. Arcade
4. Snitch

Ukážky z celého EP si môžete vypočuť na Soundcloude

Najbližšie vystúpenia L Plusa: 

30. 10. - Deorbital Night, Cross Club, Praha
7. 11. - Subclub, Bratislava
13. 11. - Scéna_FM, Nová Pekáreň, Nitra
14. 11. - Bassblast, Podzemie, Piešťany
4. 12. - Klub Dole, Bratislava

Kto je L Plus?

L Plus začínal ako drum&bassový dídžej pod menom Larry v roku 1998. Po troch rokoch začal produkovať vlastné tracky, ktoré sa postupne stávali súčasťou setov slovenských i zahraničných dídžejov. Po deviatich rokoch na slovenskej klubovej scéne a niekoľkých trackoch vydaných na menších labeloch ho od roku 2007 zastrešil britský label Viper, kde vydal výrazný singel Middle East Sun. Zarezonoval aj jeho remixérsky počin - bootleg Killing In The Name (Rage Against The Machine), ktorý ho v roku 2008 uviedol do dennej hranosti Rádia_FM a dostal do povedomia širšej verejnosti. Remix zároveň zlomil hranice medzi gitarovou a elektronickou hudbou v jeho setoch.

Od roku 2011 má exkluzívnu zmluvu s prestížnym britským labelom Technique Recordings / Worldwide Audio Recordings, kde vydal digitálne nosiče:  Timetravel EP (2011), Catastrophe (2012), Amazing EP (2012), Faces/Heavy Mental (singel, 2013), Priceless EP (2013), Everyone/Lost Moon (singel, 2014), Speed Of Light/Carbon (singel, 2014) a najnovšie One Tonne Of Bass EP (2015). L Plus si už zahral v kluboch a na festivaloch  ako Pohoda, Grape, Eurocultured (UK), Unisex (UK), Mainframe (AT) alebo Ruhestorung (AT)). Jeho tracky sa pravidelne objavujú v top britských rádiách - BBC Radio 1, Kiss FM, Ministry Of Sound, či v slovenskom Rádiu_FM.

Pozrite si staršie videoklipy úspešného slovenského producenta:


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Bibiána Grebeňová Šedivá. Viac sa dozviete na oficiálnom webe www.facebook.com/lplus, L Plusovu tvorbu nájdete na Soundcloude a mixované sety z vystúpení na Mixcloude.