Britský hudobník Ian McLagan sa neplánuje v roku 2015 venovať kapele Faces, ktorú pomáhal koncom 60. rokov minulého storočia založiť. O nových plánoch v súčasnosti neaktívnej formácie nedávno informoval spevák skupiny Rod Stewart, podľa ktorého sa nápad o opätovnej spolupráci zapáčil aj gitaristovi Ronniemu Woodovi.

Šesťdesiatosemročný klávesák však pre magazín Uncut prezradil, že ho Stewart zatiaľ nekontaktoval a tiež, že on a bubeník Kenney Jones plánujú v roku 2015 obnovu formácie Small Faces, po ktorej rozpade vznikli práve Faces. "Prečo by sme sa mali zapodievať s Faces, keď máme väčšiu rybu na smaženie. Stewart musí počkať do roku 2016, pretože rok 2015 bude patriť Small Faces," objasnil McLagan.

Faces vznikli v roku 1969 v Londýne. Medzi pôvodných členov kapely patril okrem spomínaných hudobníkov aj basgitarista Ronnie Lane. Formácia nahrala štyri štúdiové nahrávky - First Step (1970), Long Player (1971), A Nod Is As Good As A Wink... To A Blind Horse (1971) a Ooh La La (1973). Medzi ich najznámejšie skladby patria piesne ako Had Me A Real Good Time, Stay With Me, Cindy Incidentally, či Pool Hall Richard.

Skupina sa rozpadla v roku 1975. Stewart sa začal venovať sólovej kariére a Wood sa pripojil k The Rolling Stones, s ktorými hráva dodnes. V roku 1997 zomrel Ronnie Lane. Skupina v roku 2010 oznámila reunion s už bývalým spevákom kapely Simply Red Mickom Hucknallom, ktorý s nimi spieval aj v roku 2012 na uvedení do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/ianmclaganandthebumpband

Súvisiaci interpreti: Faces, Ian McLagan