Speváčka Cheryl, ktorá začínala v dievčenskej skupine Girls Aloud a následne rozbehla úspešnú sólovú kariéru, sa v posledných rokoch šoubiznisu vyhýbala a pred spevom dala prednosť svojmu súkromému životu. To je však minulosťou. Pred dvoma týždňami sa pripomenula s novým singlom Love Made Me Do It.

Anglická kráska, rodným menom Cheryl Ann Tweedy, sa síce ako sólová speváčka preslávila pod menom Cheryl Cole, no po rozvode s prvým manželom (futbalista Ashley Cole) sa priezviska vzdala a začala vystupovať už len ako Cheryl. Zatiaľ posledný štúdiový album Only Human vydala ešte v roku 2014 a vydala z neho trojicu singlov, z ktorých sa veľkému úspechu tešili najmä Crazy Stupid Love a I Don't Care. Obe sa dostali na prvú priečku singlového UK chartu, čím sa celkový počet jej No. 1 singlov dostal na číslo päť. Podarilo sa jej to ako prvej britskej sólovej speváčke v histórii. Tento rok ju však o rekord pripravila Jess Glynne, ktorá ich má už sedem.

Návrat po ďalšom nevydarenom vzťahu 

Hudobný comeback pre Cheryl určite nebude ľahký. Jej poslednému albumu sa vôbec nedarilo tak, ako sa očakávalo. Napriek tomu, že skladby bodovali v rádiách, rodáčke z Newcastlu sa nepodarilo zvrátiť klesajúci trend predajnosti jej albumov. Počas prvého týždňa sa z albumu Only Human predalo len zhruba 20-tisíc kusov. Pre porovnanie, z jej debutového albumu 3 Words, ktorý vyšiel v roku 2009, mal za rovnaký čas predajnosť 125-tisíc kópií a celkovo sa z neho vo Veľkej Británii predalo viac než jeden milión kusov. Cheryl tak získala trojnásobnú platinu.

Speváčku zrejme k návratu nakopol ďalší nevydarený vzťah. V júli totiž potvrdila rozchod so spevákom Liamom Payneom, s ktorým majú jeden a polročného syna Beara. Aj v prípade Cheryl zjavne platí, že zlomené srdce je najlepšia motivácia pre tvorbu novej hudby. Napriek tomu jej nový singel nie je žiadnou smutnou baladou. Love Made Me Do It je rovnako chytľavá tanečná nahrávka, ako jej najväčšie hity Fight For This Love alebo Promise This.


Textovo však nahrávka odzrkadľuje život slobodnej mamičky. Spieva aj o nevydarených vzťahoch a o tom, ako ľahko sa dokáže zamilovať do toho nesprávneho. Skladbu pre Cheryl napísala jej bývalá kolegyňa zo skupiny Girls Aloud Nicola Roberts, ktorá ju dobre pozná aj po ľudskej stránke. Réžiu pútavého vizuálu mala na starosti britská filmárka Sophie Luise Elisabeth Muller, ktorá v minulosti s Cheryl pracovala aj na videoklipoch k singlom Promise This či The Flood.

Živá premiéra singla v X Factore

Cheryl sa preslávila aj vďaka svojmu porotcovaniu v speváckej šou X Factor. Okrem toho, že je miláčikom  Simona Cowella, tak aj v rôznych diváckych prieskumoch figuruje ako jedna z najobľúbenejších porotkýň či porotcov tejto šou. Napriek tomu, že tento rok v médiách kolovali informácie o tom, že Cheryl opäť zasadne do poroty, nestalo sa tak. 

O to väčšiu pozornosť si získala počas nedeľného vystúpenia v živom prenose X Factoru, kde v premiére odspievala svoj nový singel. Cheryl nikdy nepatrila medzi speváčky s hlasovým fondom ako Adele, Jessie J alebo Rita Ora, no toto vystúpenie jej skutočne vyšlo. Málokto by pri pohľade na vychudnutú speváčku zrejme tipoval, že ide o 35-ročnú mamičku. V živom prenose dala zo seba maximum a dokázala, že minimálne po pohybovej stránke by si od nej nejedna kolegyňa mohla brať tanečné lekcie.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/CherylOfficial

Súvisiaci interpreti: Cheryl