Český pesničkár Xindl X prichádza s novým singlom s názvom Byznys, ktorý je predzvesťou pripravovaného albumu Sexy Exity. Skladbu spolu s animovaným videklipom venoval falošným priateľom, ktorí sa s ním bavia len vtedy, ak sa to hodí ich biznisu. Hudobník vraví, že je to jeho najdrsnejší klip.

"Myslím si, že každý z nás má s takýmito ľuďmi nejakú skúsenosť," hovorí o vypočítavých priateľoch pesničkár, ktorý túto skúsenosť pretavil do novej piesne. Xindl X je známy tým, že vo svojich skladbách často kritizuje spoločenské javy, čo sa prejavuje najmä v textoch. "Kamarátiť sa mi nechce, ide mi len o konexie, nie si dobrý pre biznis, tak si na odpis," spieva v refréne skladby Byznys, ktorá hovorí aj o tom, že "keď nejde o kšeft, ide o hovno_tu".


Videoklip k pesničke Byznys, v ktorej si spevák nekladie servítku pred ústa, dostal prepracovanú animovanú podobu. Stojí za ňou dvorný výtvarník Xindla X Ondřej Pfeiffer. "Dovolím si tvrdiť, že toto je zatiaľ náš najšťavnatejší a najdrsnejší klip. V kocke sa v ňom okrem iného dozviete, aká budúcnosť čaká našu republiku aj celý náš svet. A nie je to ružová budúcnosť," dodal hudobník, vlastným menom Ondřej Ládek.

Album Sexy Exity by mal vyjsť na jeseň a fanúšikovia sa na ňom môžu okrem singla Věčne nevěrná s víťazkou SuperStar Sabinou Křovákovou tešiť aj na novú spoluprácu Mirkou Miškechovou, s ktorou pred pár rokmi nahral hitový duet Cudzinka v tvojej zemi.

Xindl X tento rok oslavuje desať rokov na scéne. Pri tejto príležitosti chystá svoje najväčšie turné po Českej republike s množstvom hostí. S novým albumom však nevynechá ani Slovensko, ešte pred českými koncertmi odohrá 4. októbra koncert v bratislavskom Ateliéri Babylon a o deň neskôr v Novom Meste nad Váhom.


Redakciu Hudba.sk informovala Zdena Selingerová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Xindl X