Súboj s manželkami sa vždy nevypláca. Svoje o tom vie už i česká kapela Clou, ktorá si v plzenskom klube Pantheon v rámci natáčania videoklipu "1000" vyskúšala "battle" so svojimi drahými polovičkami. Tie sa svojich rolí zhostili naozaj dôkladne.

"To najcennejšie v živote a to najkrajšie po našom boku s hudobným nástrojom? Ešte teraz nás z tej krásy mrazí. Martin Linhart vedel, že toto zafunguje geniálne," chváli natáčanie a aj režisérov zámer spevák kapely Lukemo.  

Videopodoba piesne 1000 rovnonomenného pilotného singla z albumu Old Dogs New Tricks vznikla v spolupráci Martina Linharta (réžia, kamera, strih) a kameramana Martina Klimpara za asistencie Patricie Solaříkovej a Martina Trnky.

Clou - 1000

Skupina Clou vznikla v roku 2001. O štyri roky neskôr debutovala nahrávkou Postcards, ktorá ju okamžite katapultovala na vrcholy rádiových aj predajných hitparád. Pilotný singel Island Sun sa stal nejhranejšou skladbou toho roku v českých rádiách a rovnomenný vidoeklip prenikol aj do denného vysielania európskeho kanálu MTV. Album Postcards, ktorý získal zlatú platňu, ocenila i Akademie populární hudby, ktorá mu udelila dvoch Andělov (za album a skladbu roku).

Nasledoval ďalší úspěšný singel Lean On My Shoulder a v roku 2007 nový album Clou, z ktorého vzišiel hit Snowy Wings. V roku 2008 skupina zbierku hitov rozšířila o For Tonight a v roku 2010 o singel Believe. V poradí štvrtý album Old Dogs New Tricks vyšlo 15. októbra tohto roka. Singel 1000 a rad ďalších skladieb z noveho albumu zaznie v koncertnej premiére na krste 6.12. v pražskom Lucerna Music bare a 15.12. v Brne v Metro Music Bare.

Redakciu Hudba.sk inforomovala Kateřina Dědková, manažérka Clou.

Foto: Clouclub.cz

Súvisiaci interpreti: Clou