Škótska formácia Franz Ferdinand zverejnila videoklip k singlu Love Illumination. Video je dostupné na portáli YouTube. Režisér Tim Saccenti pri nakrúcaní využil množstvo kostýmov. Samotní členovia kapely v klipe hrajú v miestnosti so šachovnicovou podlahou, pričom v niektorých záberoch sú ukrytí v rôznych maskách.

Audio podobu piesne Love Illumination skupina Franz Ferdinand predstavila ešte v júni spolu so singlom Right Action, ku ktorému už tiež stihli natočiť videoklip. Ten na YouTube zverejnili začiatkom júla. Obe skladby sa budú nachádzať na ich očakávanom albume s názvom Right Thoughts, Right Words, Right Action, ktorý by mal vyjsť 26. augusta. Na štvrtej štúdiovke s kapelou spolupracovali napríklad Todd Terje a Björn Yttling zo švédskej kapely Peter Bjorn and John a tiež Roxanne Clifford z formácie Veronica Falls

Franz Ferdinand je škótska indie-rocková kapela, ktorú založili Alex Kapranos, Bob Hardy, Nick McCarthy a Paul Thomson v roku 2002. Zatiaľ posledným albumom formácie je nahrávka Tonight: Franz Ferdinand (2009), s ktorou hudobníci debutovali na druhom mieste v britskom albumovom rebríčku. Držitelia prestížnych Mercury Prize a Ivor Novello Award majú na konte tiež debutový album Franz Ferdinand (2004) a druhú nahrávku You Could Have It So Much Better (2005).


Zoznam skladieb albumu Right Thoughts, Right Words, Right Action:

1. Right Action 
2. Evil Eye 
3. Love Illumination 
4. Stand On The Horizon 
5. Fresh Strawberries 
6. Bullet 
7. Treason! Animals 
8. The Universe Expanded 
9. Brief Encounters 
10. Goodbye Lovers & Friends 

Zdroj: SITA (NME.com)
Foto: 

Súvisiaci interpreti: Franz Ferdinand