Kapela Medial Banana prichádza s novým, už tretím pokračovaním ich unikátneho hudobno-dobrodružného projektu Inna Jamdown! Po prvých dvoch dieloch s talentovanou speváčkou Davianah a Debo Rasom sa tentokrát vydáva Pokyman s celým tímom z Kingstonu do ulíc prístavného mesta Portmore.

Sprievodcu im pritom robil ten najpovolanejší, populárny spevák Anthony B, ktorý už tradične v závere dokumentu predstaví aj ochutnávku piesne King In My Castle. Naspieval ju na riddim (hudobný podklad) najmocnejšej piesne Give Thanks z ešte čerstvého albumu Medial Banana - Rockin' It. V pôvodnej verzii hosťuje Deadly Hunta, tú novú svojím hlasom obohatil Anthony B.

Pozrite si exkluzívne zábery krásnej scenérie a zákulisné momenty, z ktorých srší pozitívna energia, nadšenie a láska k hudbe z oboch strán slovensko-jamajského zastúpenia.



Hudobno-dobrodružná séria Inna Jamdown pripravená v spolupráci s Red Bullom sa natáčala začiatkom roka 2016. Chalanom z kapely Medial Banana sa podarilo splniť si svoj veľký sen a vycestovať priamo do rodiska reggae hudby, na Jamajku. Nielenže spoznali vytúženú krajinu, kde bezproblémovo zapadli do miestnych kruhov a na mesiac sa z nich stali "yardies" (domáci), ale počas rušného programu tam nahrali aj nový album a natočili exkluzívne zábery, o ktoré sa s fanúšikmi budú deliť celé leto prostredníctvom sedemdielneho dokumentu, ktorý režíruje Lousy Auber.

Každá epizóda je venovaná jednému talentovanému reggae interpretovi, ktorý sa okrem pohľadu do svojho súkromného a pracovného života vždy podelí aj s novou piesňou nahratou v priebehu natáčania. Celý album čisto v produkcii Medial Banana vyjde po poslednom dieli dokumentu - v septembri 2016 pod labelom Reggae Callin' Records.

Viac o projekte Inna Jamdown

Úspešnú kapelu ešte čaká nabitý zvyšok leta s vystúpeniami na festivaloch ako Sziget, Grape či Uprising.

Zostávajúce termíny Rockin' It Summer Tour 2016:

30. 7. - Sitno Blues - Počúvadlianske jazero, Banská Štiavnica 
5. 8. - Galota Fest - Zelená Voda - vstupenky
6. 8. - Dance Dance Festival - Prčice (CZ) 
11. 8. - Sziget Festival - Budapešť (HU) 
12. 8. - Grape Festival - Piešťany 
13. 8. - Fun Rádio Dohoda - Bojnice - vstupenky
13. 8. - Csináldmagad Festival - Martovce 
19. 8. - Fest Maringota - Skalica 
20. 8. - Reggae Area - Ústí Nad Labem (CZ) 
26. 8. - Uprising Reggae Festival - Bratislava

Redakciu Hudba.sk informoval Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise. Viac sa dozviete na stránkach www.medialbanana.com a www.fb.com/medialbanana.

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Anthony B, Medial Banana