Projekt Hlasy, ktorý tvoria Richard Müller a vokálna skupina Fragile, sa na jeseň predstaví vo viac než 30 mestách po celom Česku a Slovensku. Ako prvú ochutnávku zverejnil spevák špeciálnu úpravu kultovej skladby 80. rokov Po schodoch. Vybrali ju Fragile, čo Müllera nepotešilo, pretože mu po rokoch hrania už poriadne liezla na nervy.

Horúci TIP: Nový album HLASY 2 si môžete predobjednať TU

"Pesničku Po schodoch po vyše 20 rokoch úprimne nenávidím. Keď mi Braňo Kostka povedal, že to bude prvá skladba, ktorú budeme skúšať, nebol som veľmi rád. Keď som však počul Fragile zaspievať podklad, zamiloval som sa do tej piesne znovu," spomína Richard Müller na začiatok príprav na jesenné megaturné, ktoré sú momentálne v plnom prúde.

Slovenskí fanúšikovia sa môžu na jeho hity aj menej známe skladby v jedinečných úpravách bez použitia jediného nástroja tešiť v 16 mestách od Humenného po Bratislavu. "Koncertovanie ma napĺňa a dodáva mi energiu. Na turné Hlasy s kapelou Fragile sa veľmi teším, pretože Braňo Kostka je skvelý kapelmajster. Drží tempo a báječne ovláda beatbox. Podľa mňa mnohí ľudia budú mať na koncerte pocit, že to je automatický bubeník, lebo Braňo je fakt výborný!" s úsmevom vysvetľuje Müller.

Vstupenky na slovenskú časť turné Hlasy:  Predpredaj.sk


Skupinu Fragile tvoria speváci Braňo Kostka, Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Jana Golisová, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. Spolu s Richardom už niekoľko týždňov zarezávajú v štúdiu, aby pripravili špeciálne verzie jeho hitov. Výber repertoáru spevák nechal na lídra známej vokálnej skupiny, ktorý sa na turné veľmi teší.

"So skupinou Fragile fungujeme deväť rokov a koncertujeme radi, snažíme sa ísť za každým naším fanúšikom. Každá nová skladba v repertoári nás veľmi poteší, je to taká vzpruha pre nás samotných. Takže v tejto situácii, keď bude koncert vytvorený len z nových skladieb, a to ešte z hitov Richarda Müllera, na to sa naozaj veľmi tešíme," konštatuje Braňo Kostka.

Už na jeseň fanúšikov čaká pripravovaný album a následné megaturné. Hlasy ho odštartujú v polovici septembra a potrvá až dva mesiace, počas ktorých Richard Müller a skupina Fragile zaspievajú v 32 mestách. Pozrite si kompletný rozpis turné.

Termíny vystúpení projektu HLASY:

ČR:
14. 9. - Světlov, Zámek Nový Světlov
15. 9. - Olomouc, Kino Metropol
16. 9. - Ostrava, Dům Kultury
19. 9. - Šumperk, Dům Kultury Šumperk
20. 9. - Božejov, KS Městyse Božejov
22. 9. - Brno, Janáčkovo Divadlo
1. 10. - Praha, Lucerna
2. 10. - Teplice, Krušnohorské Divadlo
3. 10. - Karlovy Vary, Hotel Thermal
6. 10. - Pardubice, Východočeské Divadlo

SR:
7. 10. - Humenné, MsKS - PREDPREDAJ
8. 10. - Prešov, Kino Scala - PREDPREDAJ
9. 10. - Košice, Spoločenský Pavilón - PREDPREDAJ
14. 10. - Trnava, DK Trnava - PREDPREDAJ
17. 10. - Nitra, PKO Nitra - PREDPREDAJ
18. 10. - Trenčín, Piano Club - PREDPREDAJ
19. 10. - Čadca, Športová Hala
22. 10. - Poprad, Dom Kultúry Poprad - PREDPREDAJ
23. 10. - Spišská Nová Ves, Reduta

ČR:
26. 10. - Příbram, Divadlo A. Dvořáka
27. 10. - Liberec, Dům Kultury
29. 10. - Plzeň, Měšťanská Beseda
30. 10. - České Budějovice, Metropol
3. 11. - Zlín, Kongresové Centrum
4. 11. - Hodonín, DK Hodonín - Horní Valy

SR:
5. 11. - Žilina, Dom Odborov - PREDPREDAJ
6. 11. - Ružomberok, DK A. Hlinku - PREDPREDAJ
7. 11. - Banská Bystrica, Ministry Of Fun - PREDPREDAJ
10. 11. - Púchov, Dom Kultúry - Divadlo - PREDPREDAJ
11. 11. - Martin, Kino Moskva - PREDPREDAJ
12. 11. - Piešťany, Dom Umenia - PREDPREDAJ
13. 11. - Bratislava, NTC - PREDPREDAJ

Poznámka: V prípade slovenských koncertov, ktoré nemajú predpredaj lístkov cez Predpredaj.sk (Čadca a Spišská Nová Ves), sa o možnosti kúpy lístkov vopred informujte na oficiálnej Facebook stránke interpreta www.facebook.com/richardmullerpage alebo priamo v mieste konania.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Richard Müller