Americká speváčka Demi Lovato prežíva najúspešnejšie obdobie svojej kariéry, no napriek tomu v jej živote nie je všetko tak, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Demi zverejnila emotívnu pieseň Sober, v ktorej priznáva, že opätovne prepadla závislosti na alkohole.

Demi Lovato sa ešte pred pár mesiacmi mohla radovať z toho, že to už je šesť rokov odkedy vyhrala boj nad svojou závislosťou a prestala piť alkohol. Minulý týždeň však nečakane zverejnila skladbu Sober, ktorá je asi to najosobnejšie, čo mladá speváčka zatiaľ napísala.  

Názov piesne síce v preklade znamená triezva, no obsah textu hovorí o presnom opaku. "Mami, je mi to strašne ľúto, že už nie som triezva. Oci, odpusť mi tie rozliate drinky na podlahe. Pre tých, ktorí ma nikdy neopustili a už si tým raz so mnou prešli. Je mi to strašne ľúto, už viac nie som triezva." V lyrics videu sa dokonca objavuje aj speváčkin bývalý partner Wilmer Valderrama, s ktorým Demi prežila šesť rokov, práve v období, kedy skončila v liečebni.


Emotívne priznanie

Demi sa síce snaží ísť svojim fanúšikom príkladom, no ani zďaleka nepatrí medzi speváčky, ktoré by sa mohli chváliť ukážkovým životom. Talentovaná 25-ročná interpretka trpí bipolárnou poruchou a v minulosti prepadlazávislosti na kokaíne, sebapoškodzovaniu či poruche stravovania. "Bez kokaínu som nedokázala vydržať ani 30 minút a nosila som si ho aj do lietadla. Jednoducho som ho prepašovala a čakala, kým všetci zaspia. Tajne som šla na toaletu a tam som si ho dala," priznala rodáčka z Nového Mexika.  

Demi už svoju novinku stihla predstaviť aj pred zrakom svojich fanúšikov, a to priamo počas svojho koncertu na známom festivale Rock in Rio v Lisabone. Premiérové vystúpenie bolo o to viac dojímavé, že Demi samú seba sprevádzala hrou na klavír. Krátko na to, na svojom instagrame zdieľala video s emotívnym odkazom: "Mojim fanúšikom, rodine a všetkým, ktorí ma nikdy neopustili. Ste moje svetlo. Budem vám navždy vďačná."


Od  roku 2010, kedy Demi nastúpila na liečenie vydala úspešné albumy Unbroken (2011), Demi (2013), Confident (2015) a Tell MeYou Love Me (2017). Aktuálne koncertuje v rámci svojho úspešného turné Tell Me You Love Me World Tour, s ktorým prvýkrát vo svojej kariére zavítala aj do Európy (pri predchádzajúcom turné mala jeden koncert vo Francúzsku).

Autor: Dušan Marko
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Demi Lovato