Kým sa Mark Ronson starostlivo upravuje a Joe Jonas mazná s mliekom, Brandon Urie lascívne žmurká do kamery ležiac na ružových lupeňoch. Vyše 70 známych mužov si vyskúšalo bizarné situácie, v ktorých sa v rámci videoklipov doposiaľ ocitali len ženy. Podporili tak úmysel Charli XCX nastoliť rovnováhu medzi pohlaviami v pope.

"Učinila som vedomé rozhodnutie nebyť vo videu, aby mohli chalani urobiť všetky tie sexy veci, ktoré ženy bežne robia," povedala na margo svojej novinky Boys britská speváčka Charli XCX v rozhovore pre magazín Junkee. Narážala na zobrazovanie chlapov v polohách, ktoré sú u nežnejšej časti ľudstva považované za sexy, aj keď sú v skutočnosti dosť bizarné a neprirodzené.

videoklip Boys Zdroj: Youtube

Speváčkinu snahu poukázať na rozdielne vnímanie príťažlivosti oboch pohlaví vo svete pop music účinkovaním v jej najnovšom vizuáli okrem vyššie spomenutej trojice podporili aj Charlie Puth, ktorý si oblečený s láskou umýva auto, Dan Smith (Bastille) pri jeho dravom odhryznutí zo žuvačky, do pol pása vyzlečený Theo Hutchinson (Hurts) s ružovými boxerskými rukavicami, ale aj producent Diplo maznajúci sa so šteniatkami. V jeho prípade možno ide aj o akúsi mediálnu očistu. Zakladateľ projektu Major Lazer a vychytený producent sa totiž neraz voči ženám vyjadroval sexisticky.

Pri režisérskom debute 24-ročnej autorky hitu Boom Clap vypomáhala fotografka a režisérka Sarah McColgan (Kelly Rowland, Zara Larsson, Little Mix...). Zo známejších mien pre fanúšika popu sa v klipe objavia aj Chromeo, Flume, Jack Antonoff (.fun), Kaytranada, Khalid, MNEK, Oli Sykes (Bring Me the Horizon), Sage The Gemini, Stormzy, Tinie Tempah, Ezra Koenig (Vampire Weekend), Carl Barât (The Libertines, Dirty Pretty Things), Mac DeMarco, will.i.am, Wiz Khalifa, ale aj plavec Tom Daley, ktorý sa otvorene hlási k homosexualite.


Singel je nasledovníkom piesne After the Afterparty, spolupráce s raperom Lil Yachty z vlaňajšieho októbra. Obe skladby predznamenávajú zatiaľ nepomenovanú, ale už dokončenú štúdiovú nahrávku od Charli XCX. Vyjsť by mala ku koncu roku 2017. Medzitým speváčka potešila svojich fanúšikov vydaním mixtape-u Number 1 Angel. V polovici marca tiež sekundovala elektronickému dídžejovi Mura Masa na singli 1 Night.

Vypočujte si zatiaľ poslednú tvorbu Charli XCX:

 
Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube / koláž Hudba.sk 

Súvisiaci interpreti: Charli XCX