14. júna sa v bratislavskom Istropolise konal prvý veľký samostatný koncert mladej speváčky, herečky a tanečníčky Nely Pociskovej, na ktorý sa pripravovala celé mesiace. Fanúšikom ponúkla dynamickú profesionálnu šou, ktorá svojím premysleným scenárom a hudobnou dramaturgiou pripomínala vystúpenia svetových hviezd.

Speváčka, ktorá 4. októbra oslávila 22. narodeniny, na spomínanom koncerte zároveň naživo odpremiérovala viacero svojich nových skladieb. O jej debutovom štúdiovom albume je zatiaľ ticho, no fanúšikovia sa môžu ešte pred Vianocami tešiť na DVD, ktoré počas spomínaného koncertu vzniklo. Jeho súčasťou je aj hudobný záznam z koncertu. DVD+CD s názvom Nela Pocisková LIVE by sa malo dostať do predaja 14. novembra.

V Istropolise sa Pocisková predstavila s kapelou zloženou zo špičkových domácich hudobníkov ako sú Martin Valihora, Oskar Rózsa, Eugen Vizváry, Michal Bugala či Ivan Vereš, hosťami koncertu boli hudobník a komik Marián Čekovský, gitarista Henry Tóth, operný spevák a jeden z najuznávanejších barytonistov sveta Dalibor Jenis a huslista Dalibor Karvay. Neodmysliteľnou súčasťou Nelinej šou boli tanečné skupiny The Pastels, Gasp a umelci zo Slovenského divadla tanca.

Reportáž a fotoreport: Nela Pocisková - svetová šou sa dá robiť aj na Slovensku

Nela Pocisková LIVE (trailer)

Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Nela Pocisková