Dvojica hudobníkov Robert Pospiš a Martin Sillay si podobne ako ostatní oslovení interpreti myslia, že podmienky pre hudobníkov na Slovensku sa zhoršili. O tejto téme by chceli hovoriť aj na ich novom albume, ktorý plánujú vydať na jar budúceho roka.

"Celkovo si myslíme, že na Slovensku sa extrémne zhoršili podmienky pre hudobníkov, ktorí nepatria do absolútneho mainstreamu. Nehrajú ich rádia, v kluboch im za koncerty nechce nikto platiť a to sa musí zákonite odzrkadliť aj v ich hudbe. Rozhodne nežijeme v zlatej ére kultúry. O tom chceme hovoriť aj na našom najnovšom albume. Myslíme si, že to je v súčasnosti to jediné, čo môžu umelci urobiť. Hovoriť pravdu o dobe, v ktorej žijeme," uviedol v ankete Robert Pospiš.

Rok 2011 sa preňho i pre jeho spoluhráča Martina Sillaya niesol v znamení príprav nového albumu. "Počas celého roka sme tvorili nový materiál, ja som pripravoval nové texty a napriek tomu ešte nie sme hotoví. Tretí album je pre nás mimoriadne dôležitý a nechceme nič podceniť. Vyjsť by mal na jar 2012," spresnil.

Na roku 2011 pritom oboch hudobníkov potešilo niekoľko vecí. "Potešili nás ľudia, ktorí cestujú za hudbou, ktorú majú radi. Profesionáli s víziou, s ktorými sme počas roku spolupracovali. Dosť sme cestovali, čiže aj fakt, že sme spoznali zaujímavé krajiny a iné uhly pohľadu na to, čo u nás väčšina považuje za normálne." Speváka známeho aj vďaka v súčasnosti už neexistujúcej kapele Peoples však niektoré udalosti i sklamali. "Sklamalo nás obrovské množstvo káuz v slovenskej kultúre, stúpajúci trend primitívnej televíznej zábavy, fakt, že rádia nehrajú novú slovenskú hudbu a prístup niektorých kultúrnych inštitúcií."

Čo priniesol rok 2011 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU

Text: Hudba.sk
Foto: Prichodyodchodov.sk

Súvisiaci interpreti: Robert Pospiš/Martin Sillay