Legendárny britský hudobník David Bowie má pri svojom comebacku stratégiu, ktorá určite všetkým fanúšikom robí veľkú radosť. Žiadne veľké prísľuby, termíny, ktoré sa neskôr posunú, ani iné naťahovačky sa nekonajú. Práve naopak, nevieme nič a potom zrazu ako blesk z jasného neba príde dávka jeho hudby alebo klip.

Z očakávaného albumu odprezentoval takýmto spôsobom ešte v januári singel a videoklip Where Are We Now?, pred pár dňami zverejnil síce vopred avizovaný singel The Stars (Are Out Tonight), no filmový videoklip bol tiež veľkým prekvapením. David Bowie nevyužíva médiá, aby fanúšikov pripravil na veľké veci, jednoducho svoju novinku zverejní, fanúšikovia si ju môžu užívať a médiá sa predbiehajú, ktoré o tom napíše skôr. Aj rozhovory namiesto neho absolvovali hudobníci, s ktorými album nahrával - producent Tony Visconti či gitarista Gerry Leonard.

Termín vydania albumu The Next Day je jednou z informácií, ktoré poznáme už od januára. Nahrávka, ktorá bude jeho prvou štúdiovkou po desiatich rokoch, vyjde v Austrálii 8. marca, v Európe 11. marca a v Spojených štátoch amerických 12. marca. Dnes v noci však hudobník opäť prekvapil, keď album zverejnil v plnej dĺžke - vypočuť si ju môžete na stránke itunes.com/davidbowie. Stojí to za to, album rozhodne vyžaduje viac počutí, no funguje okamžite. A ako avizoval Visconti, až na záverečné skladby je omnoho rockovejší a energickejší, ako by sa mohlo zdať po zverejnení intímneho prvého singla. Príjemné počúvanie!

David Bowie - The Next Day Zdroj: CD cover

Tracklist albumu The Next Day:

1. The Next Day
2. Dirty Boys
3. The Stars (Are Out Tonight)
4. Love Is Lost
5. Where Are We Now?
6. Valentine's Day
7. If You Can See Me
8. I'd Rather Be High
9. Boss of Me
10. Dancing Out in Space
11. How Does the Grass Grow?
12. (You Will) Set the World On Fire
13. You Feel So Lonely You Could Die
14. Heat
Bonusy na deluxe edícii:
15. So She
16. I'll Take You There
17. Plan

Text: Hudba.sk
Foto: AP Photo/Stephen Chernin

Súvisiaci interpreti: David Bowie