Americký raper Lil Wayne vydá 11. októbra prostredníctvom nakladateľstva Penguin Random House knihu o svojom osemmesačnom pobyte vo väzení v roku 2010. Publikáciu s názvom Gone Til November pritom prvý raz ohlásil ešte začiatkom roka 2012 s tým, že na trh sa mala dostať v novembri toho istého roka.

Tridsaťtriročný rodák z New Orleans v 176-stranovej knihe píše o svojich pocitoch, myšlienkach, ľuďoch, ktorých spoznal, svojej rodine, deťoch, minulosti aj plánoch do budúcnosti. Rapperovi udelili začiatkom roka 2010 ročný trest odňatia slobody za ilegálnu držbu zbrane, ktorú uňho našli v júli 2007 v New Yorku. Lil Wayne si trest odpykal vo väznici Rikers Island, odkiaľ ho prepustili po ôsmich mesiacoch.

Lil Wayne, vlastným menom Dwayne Michael Carter Jr., odštartoval kariéru v roku 1997 ako 15-ročný v skupine Hot Boys, s ktorou vydal tri štúdiovky. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Tha Block Is Hot, po ktorom nasledovalo ďalších desať štúdioviek vrátane veľmi úspešnej Tha Carter III (2008).

Jeho zatiaľ posledná sólovka Free Weezy Album vyšla vlani v júli. Okrem toho má na konte napríklad aj spoločný album s Birdmanom s názvom Like Father, Like Son (2006). V rebríčku Billboard Hot 100 mal otec štyroch detí už viac než 200 skladieb, na čelo sa však ako hlavný interpret dostal iba s jedinou - Lollipop (feat. Static Major). Na konte má napríklad štyri ceny Grammy či desať BET Awards.  

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/David Goldman

Súvisiaci interpreti: Lil Wayne