Moderný spevák Tomáš Hafner prichádza s (pseudo)metalovou poctou Tublatanke a videoklipom, ktorý je určený pre silné povahy. Skladbu Slobodný, ktorá dostala ironické označenie "novodobá metalová odysea", totiž sprevádza temnota ako vystrihnutá z béčkového filmu. Pozrite si, ako sa Haf prevtelil do nekompromisného rockera s nacvičenými pózami.

Tomáš Hafner je známy hudobný čarodejník, ktorý dokáže nahromadené zlo premeniť na hit. Teraz prichádza so skladbou Slobodný, v ktorej sa o produkciu postaral Hey Emil (Emonoizboyz, Prezident Lourajder). Celé to odštartuje drsnými gitarami a celkom prirodzene prechádza k elektronike, pričom Hafner v disco svetle preberá aj úlohu dobre sa zabávajúceho dídžeja.

Originálny videoklip má byť poctou Tublatanke, no skôr pripomína dobrú paródiu. O réžiu klipu sa postaral Pepe Ehrenberger pod kameru sa podpísal Vesmir Traumraum. Tvorcovia sa zamerali na oblasť sci-fi filmov a príšer z dávnych čias, ale objavuje sa aj hypnotická mačka či Majka z Gurunu, čo len podčiarkuje bizarnú atmosféru klipu.



"Je to pieseň, na ktorú som musel dozrieť. Je to môj životný príbeh v kocke, moja filozofia, moje posolstvo," hovorí o skladbe Slobodný Tomáš Hafner, ktorý vo videoklipe prekvapí dlhými blond vlasmi. V rifľovej veste Iron Maiden spieva jazdiac na motorke "Oj, a stále nie som slobodný", pričom náladu dotvára vybuchujúca sopka za ním. O neuveriteľné obrazy vo videoklipe nie je núdza, takže je možné, že si ho budete chcieť pustiť viackrát. Pravdou je, že stále je čo objavovať. 

"Príroda sa dlho vzpierala, aby toto dielo vzniklo, ale napriek neuveriteľným útrapám nášho účtovníka sa to nakoniec podarilo a ja som neskutočne rád, že sa konečne môžem podeliť s vami o toto majstrovské dielo. My sme BLESS," odkazuje Hafner. 


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Redbull.sk

Súvisiaci interpreti: Hafner