V novinke uznávaného gitaristu hosťuje speváčka Rosie Bones, ktorá sa spolu s, gitaristkou Carmen Vandenberg z londýnskej kapely Bones podieľala na tvorbe jeho očakávaného albumu Loud Hailer. Práve z tejto nahrávky, ktorá vyjde 15. júla v digitálnej forme, na CD a vinyle, pochádza aj pieseň Scared For The Children.

Sedemdesiatdvaročný gitarista v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone priznal, že v skladbe je možné počuť vplyv legendárneho Jimiho Hendrixa, ktorého má podľa vlastných slov v súčasnosti radšej než kedykoľvek predtým. Album bude obsahovať jedenásť skladieb, v ktorých sa muzikant inšpiroval aj tvorbou brazílskeho producenta a dídžeja Amona Tobina či kurdskou hudbou.



Jeff Beck, celým menom Geoffrey Arnold Beck, patrí k najuznávanejším a najvplyvnejším gitaristom súčasnosti. V roku 1965 nahradil Erica Claptona v skupine The Yardbirds, no už v roku 1967 založil vlastnú skupinu The Jeff Beck Group, s ktorou mu vyšli napríklad albumy Rough And Ready (1971) alebo Jeff Beck Group (1972).

Pôsobil tiež v skupine Beck, Bogert & Appice. Na konte má sólové nahrávky Blow By Blow (1975), Jeff Beck's Guitar Shop (1989), You Had It Coming (2001) alebo Emotion & Commotion (2010). Získal osem cien Grammy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - raz ako člena skupiny The Yardbirds (1992) a druhý raz ako sólového umelca v roku 2009.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/jeffbeck

Súvisiaci interpreti: Jeff Beck