V roku 2018 oslávia štvrtú dekádu svojej existencie. Pri tejto príležitosti odohrajú jeden koncert aj v Prahe. Vrátia sa tam po devätnástich rokoch, aby predstavili svoj nový album a zahrali aj najväčšie hity kariéry. Pripravované turné bude pre skupinu Toto najrozsiahlejším za posledné roky.

Jadro skupiny Toto, ktoré tvoria Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro a Joseph Williams, sa vlani opäť zišlo v štúdiu, aby mohlo začať pracovať na novom materiáli. Nový album 40 Trips Around The Sun sa má na pultoch objaviť vo februári. Okrem remastrovaných známych nahrávok bude obsahovať aj niekoľko noviniek a nevydané nahrávky, ktoré sa nedostali na predošlé albumy.

"Sme nadšení z dlhotrvajúceho úspechu kapely," poznamenal Steve Lukather. "Toto turné k nášmu štyridsiatemu výročiu bude výnimočné pre nás i fanúšikov. Okrem toho je naozaj zaujímavé spolupracovať s našou nahrávacou spoločnosťou. Tohto roku sme strávili veľa času prácou na novej hudbe i na remasteringu starších nahrávok," dodal.


Len málo kapiel v histórii hudby zanechalo individuálne alebo kolektívne za sebou takú stopu, akou sa môžu pochváliť členovia Toto. Ako jednotlivci sa podieľali na približne piatich tisícoch albumov vrátane spolupráce na najpredávanejšom albume všetkých čias, ktorým je Thriller Michaela Jacksona. Vďaka tomu majú spolu na konte viac ako dve stovky nominácií na Grammy a predajnosť nahrávok, na ktorých pracovali, sa počíta na stovky miliónov kusov.

Členovia skupiny Toto fungujú spolu už takmer štyri dekády a patria medzi najúspešnejšie koncertných i štúdiových formácie. Z ich tvorby čerpá mnoho umelcov a stali sa synonymom hudobnej všestrannosti a vierohodnosti. Podľa kritikov je Toto jednou z mála popových kapiel sedemdesiatych rokov, ktorá zvládla meniace sa trendy a štýly a môže sa pochváliť celosvetovou multigeneračnou základňou fanúšikov. V Prahe vystúpi 27. februára vo Fóre Karlín.


Redakciu Hudba.sk informoval Petr Novák z agentúry Live Nation.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Toto