Roberto Ciotti, najväčší taliansky bluesový gitarista všetkých čias, spevák a skladateľ prichádza po prvýkrát na Slovensko. Už tento štvrtok, 7. februára, sa predstaví v bratislavskom Ateliéri Babylon a dokonca prisľúbil spoločné vystúpenie s predskokanmi - kapelou Bloom.

Aj keď Ciottiho meno je v našich zemepisných šírkach málo známe, vo viacerých krajinách ho považujú za absolútnu autoritu blues-rockovej hudby, vďaka spolupráci s hudobníkmi ako Ginger Baker (z legendárneho zoskupenia Cream), Tommy Mandel (bývalý člen Dire Straits) či Brian Auger. Nemenej významná je jeho hudobná produkcia pre dva filmy oscarového režiséra Gabriele Salvatoresa.

Roberto Ciotti v priebehu svojej úspešnej umeleckej kariéry "kontaminoval" klasický bluesový a džezový žáner prvkami, ktoré sú vlastné skôr stredomorskej kultúre, a tak vytvoril mimoriadne originálne kompozície. O tom, kto je Roberto Ciotti a prečo je považovaný za najväčšieho talianskeho bluesového gitaristu všetkých čias, hovoria jasne jeho albumy, pôsobivé koncerty nabité emóciami, neopakovateľná atmosféra, ktorá sa dotýka srdca a povznáša myšlienky. Jeho talent presahuje gitaru i blues samotný, čo dokazuje aj nedávno vydaný pätnásty album Equilibrio precario

Ako predkapela sa so svojím novým programom predstaví bratislavskému publiku domáca kapela Bloom, ktorej hudba je založená na pestrých gitarových harmóniách a výraznom vokále. Hosťkou ich koncertu bude uznávaná harfistka Mária Kmeťková. Okrem starších skladieb kapela predstaví aj pár noviniek z ich hudobnej dielne.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Roberto Ciotti - Blues writer

Redakciu Hudba.sk informoval Matej Šálek, PR manažér koncertu.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Roberto Ciotti