Nemecký reggae spevák Gentleman zverejnil singel Ovaload, v ktorom hosťuje jamajský spevák a raper Sean Paul. Ten bude headlinerom jubilejného desiateho ročníka Uprising Festivalu, ktorý sa uskutoční 25. a 26. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch.

Skladba Ovaload sa bude nachádzať na kompilácii The Selection. Štyridsaťdvaročný Gentleman vydá novinku 16. júna a na jeseň potom absolvuje európske turné, v rámci ktorého vystúpi aj 9. decembra vo viedenskom Gasometri.


Gentleman, vlastným menom Otto Tilmann, debutoval v roku 1999 albumom Trodin On. Po ňom nasledovali nahrávky Journey To Jah (2002), Confidence (2004), Another Intensity (2007), Diversity (2010) a New Day Dawn (2013). Okrem toho má na konte aj spoločný album s Richiem Stephensom s názvom Live Your Life (2012) a tiež s Ky-Manim Marleym s názvom Conversations (2016). Medzi jeho najväčšie hity patria skladby Leave Us Alone, Dem Gone, Runaway, Superior, Intoxication, Different Places či To The Top (feat. Christopher Martin).

Sean Paul, celým menom Sean Paul Ryan Francis Henriques, sa v detstve a mladosti venoval vodnému pólu, pričom bol jamajským reprezentantom. Ako 21-ročný sa však rozhodol venovať profesionálne hudbe. Debutoval v roku 2000 albumom Stage One, po ktorom nasledovali nahrávky Dutty Rock (2002), The Trinity (2005), Imperial Blaze (2009), Tomahawk Technique (2012) a Full Frequency (2014). Spomínaná štúdiovka Dutty Rock mu vyniesla Grammy v kategórii Najlepší reggae album a vyslúžil si aj ďalších šesť nominácií na tieto prestížne hudobné ceny. Medzi jeho najznámejšie skladby patria Get Busy, Like Glue, Temperature, We Be Burning, I'm Still In Love With You či Got 2 Luv U.

Prečítajte si: Uprising ohlásil svoju najväčšiu hviezdu: Na Zlatých pieskoch vystúpi Sean Paul!

Zdroj: SITA (Gentleman-music.com, archív)
Foto: Facebook.com/pg/Gentleman

Súvisiaci interpreti: Gentleman, Sean Paul