Koniec tohto týždňa bude patriť festivalom Rock pod kameňom, Dereš Open, Červeník a Galota Fest, ktoré ponúknu nádielku domácich, ale aj zaujímavých zahraničných mien. Na svoje si prídu najmä fanúšikovia rocku, popu a dancehallu.

Rock pod kameňom - Edguy, Amaranthe, Bonfire, Olympic...
(7. - 9. august, RO Sninské rybníky)

Festival Rock pod kameňom tento rok privíta okrem domácich zástupcov (Slobodná Európa, Inekafe, Karpina, Tristana...) aj české kapely Olympic, Wanastowi Vjecy či David Koller & Band a zaujímavých hostí z ďalších európskych krajín ako Edguy, Amaranthe, Bonfire, Unisonic a Pretty Maids.

Viac info a vstupenky:  Predpredaj.sk


Dereš Open - Horkýže Slíže, Zóna A, Konflikt, Heľenine Oči...
(8. - 9. august, Jatov-Kendereš)

DerešOpen, ktorý sa uskutoční v obci Jatov-Kendereš neďaleko Šale, 8. a 9. augusta uvedie mená ako Horkýže Slíže, Zóna A, Konflikt, Heľenine Oči, From Our Hands, Chiki Liki Tu-a a ďalšie. Festival okrem toho ponúkne viacero divadelných predstavení a workshopov, diskotéku pre vytrvalcov či najrôznejšie súťaže a tombolu.

Viac info a vstupenky:  Predpredaj.sk

Horkýže Slíže - Zlatý Slávyk in memoriam tour 2014 Zdroj: Marko Erd

Červeník - IMT Smile, Desmod, Hex, Tublatanka...
(8. - 9. august, Amfiteáter Červeník)

Festival Červeník, ktorý je organizátormi označovaný ako podujatie pre všetky generácie, tento rok stavil na plné priehrštie domácich mien. Do amfiteátra rovnomennej obce tak prídu skupiny ako IMT Smile, Desmod, Hex, Tublatanka, Arzén, Zóna A, Billy Barman či Slobodná Európa.


Galota Fest - Daddy Freddy, Deadly Hunta, Smola a Hrušky...
(8. - 9. august, Kultúrno-športový areál, Dolné Srnie)

Podujatie Galota Fest tento rok láka najmä na legendárneho Jamajčana Daddyho Freddyho, ktorý bol zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov ako najrýchlejší raper na svete. Na festivale okrem neho vystúpia Deadly Hunta z Veľkej Británie, Smola a Hrušky či Malalata, no svoje miesto na ňom bude okrem hudby mať aj StreetArt a BMX Jam za účasti writerov a jazdcov z celého Slovenska.

Text: Hudba.sk, PR, archív
Foto: PR (titulné), Marko Erd - archív Hudba.sk (v článku)