Speváčka, gitaristka, skladateľka a textárka Zuzana Smatanová svoju umeleckú dráhu odštartovala v roku 2003 víťazstvom v speváckej súťaži. K desiatemu výročiu svojho pôsobenia na scéne pripravila pre svojich fanúšikov darček v podobe kolekcie jej najpopulárnejších piesní. K nim pridáva aj novinku, ktorá mala dnes rádiovú premiéru.

Za desať rokov jej pôsobenia sa Zuzana Smatanová z Objavu roka cez niekoľkonásobnú Zlatú slávicu stala jednou z najvýraznejších  osobností slovenskej hudobnej scény. Nahrala päť štúdiových albumov a získala množstvo ocenení. Výberovka, ktorá vyjde už koncom októbra, má názov Momenty a ide o reprezentatívny výber jej najväčších hitov, ale aj piesní, ktoré má ona sama rada a nikdy sa rádiovými singlami nestali.

Na limitovanej dvoj-CD edícii budú navyše aj všetky jej duety a skladby, v ktorých spievala v spoločnosti iných umelcov. Fanúšikovia sa v tomto špeciálnom vydaní môžu tešiť aj na videopozdravy, ktoré speváčka už roky nahráva, a rozhovor o uplynulých desiatich rokoch s Romanom Bombošom.

Zuzana Smatanová - Momenty Zdroj: artwork

V novinke si zaspievala aj s fanúšikmi

"Poskladať si výberovku vlastných hitov a spoluprác bol pre mňa veľmi príjemný výlet do minulosti. Nazvala som ju Momenty, pretože prvotný nápad na pesničku býva často len veľmi krátky moment, ktorý sa nie vždy zopakuje a treba ho zachytiť v tom správnom čase, keď príde. Pre mňa sú moje pesničky vzácnymi neopakovateľnými momentami, ktoré sa stali mne a vždy je pre mňa obrovským potešením, keď ich môžem zdieľať s ľuďmi či už cez albumy, rádiový éter alebo na koncertoch," vysvetlila názov albumu Zuzana.

"Za desať rokov na hudobnej scéne som dostala pár úžasných a jedinečných príležitostí zaspievať si so skvelými ľuďmi, čo boli pre mňa ďalšie momenty, ktoré sa stali v správnom čase a zafungovali, za čo som a vždy budem veľmi šťastná a vďačná. Výberovka Momenty je zabaleným darčekom toho najvzácnejšieho za uplynulých desať rokov pre všetkých mojich fanúšikov, ktorí vždy v tých správnych momentoch pri mne stáli a stále stoja," dodala.

Ako bonus ponúka Zuzana fanúšikom novú skladbu Ženy aj muži. Energická pieseň je zaujímavá tým, že Zuzana na nahrávanie zborov v refrénoch použila nielen svoju kapelu, ale aj 25 fanúšikov, ktorých si sama vybrala.

Zuzana Smatanová - Ženy aj muži

Informácie a obal albumu pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Parlophone Music.

Foto: Martin Ferenčík

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová