Thrashmetalová legenda, americká skupina Slayer, ktorá pôsobí na hudobnej scéne 38 rokov, sa lúči s fanúšikmi na svojej poslednej koncertnej šnúre s príznačným názvom Final World Tour. Po Viedni, kde vystúpili 23. novembra, sa predstavia budúci rok aj v Budapešti (11.6.) a v Prahe (25.6.).

Na úplnom začiatku, kde neexistujú žiadne plány, žiadne cesty ani žiadne hranice, Slayer napadli svet so svojím novým hybridom z kovu a punku. Ťažší, rýchlejší a temnejší ako ostatní, Slayer nastavili nový štandard, ktorý všetci ostatní naďalej len sledovali. A tak to v podstate bolo od roku 1981 a pokračuje dodnes.


Revolver, SPIN i Metal Hammer neváhali označiť kapelu ako najlepšiu koncertnú kapelu v priebehu niekoľkých rokov. Slayer pochádzajú z Kalifornie a ich prvý študiový album Show No Mercy vyšiel dva roky po vzniku kapely. Na konte má kapela spolu dvanásť štúdioviek, posledný prírastok do ich diskografie s názvom Repentless pribudol pred troma rokmi.

Pohľad na svet optikou skupiny Slayer je desivý, medzi témy ich tvorby patrí globálna genocída, chaos nášho zlomeného politického systému alebo moc v tesnej blízkosti svetových hrôz. Vystúpenie Slayer sľubuje veľa, rozhodne však nečakajte žiadne balady, žiadne akustické čísla ani žiadne pomalé tempá.


Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov pražského koncertu PR manažér Petr Novák. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: facebook.com/slayer

Súvisiaci interpreti: Slayer