Aj zosnulý kráľ rock'n'rollu bude mať svojho avatara. S koncertnou šou Elvis Evolution, ktorá má v novembri namierené do Londýna, sa legendárny hudobník vráti na koncertné pódiá vo svojej digitálnej verzii.

Whitney Houston, Michael Jackson, ABBA, Kiss a teraz aj Elvis. Moderné technológie umožnili návrat legiend na pódiá. Spoločnosti Layered Reality a Authentic Brands Group, ktoré spravujú pozostalosti po Elvisovi Presley, umožnili vytvorenie digitálneho avatara zo starých fotografií a archívnych záberov umelca. "Elvis Evolution je poctou novej generácie hudobnej legende, ktorou je Elvis Presley," povedal Andrew McGuinness, riadieľ spoločnosti Layered Reality.

"Bude to zážitok na vytváranie spomienok pre Elvisových fanúšikov a obdivovateľov na celom svete. Ľudia môžu vstúpiť do Elvisovho svveta, chodiť v jeho topánkach a oslavovať jeho výnimočný hudobný odkaz. Fanúšikovia budú môcť oslavovať aj na afterparty s dídžejom, ktorý zahrá všetky Elvisove hity, a na mieste bude aj reštaurácia," priblížil. Z Londýna by sa mala hologramová šou presunúť do Las Vegas, Berlína a Tokia.

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)