Bratislavská skupina Longital tento týždeň zverejnila nové video z festivalu Radio_Head Awards. Ide o pesničku Divoko z rovnomenného albumu v sláčikových aranžmánoch. Video vychádza práve teraz ako pozvánka na ohlásené jesenné turné zostavy Longital Suita.

Na pesničky tria Longital vo verzii so sláčikovým kvartetom a na rozšírený koncertný program sa hudobní fajnšmekri môžu tešiť v piatich slovenských mestách už od 13. októbra. V repertoári nebudú chýbať skladby A to je všetko?, Zlatá či Som modré more, ktoré vyšli už v roku 2016 na nahrávke z festivalu Konvergencie.

Prečítajte si: Longital Suita: Vášeň, profesionalita a impulzívny tanec rocku a vážnej hudby

Práve na známom bratislavskom podujatí začali kompozície Longitalu žiť novú sláčikovú éru, o ktorú sa aranžmánmi zaslúžil producent, skladateľ a inštrumentalista Slavo Solovic. Výborne tento hudobný projekt zapasoval aj do dramtarugie Pohody či Radio_Head Awards Festivalu.

Z posledného menovaného podujatia pochádza doposiaľ nezverejnená nahrávka Divoko, ktorá v jedenásťminútovej dĺžke prezentuje dynamický art-pop v podaní siedmich muzikantských osobností. Okrem členov Longitalu (Shina, Dano Salontay a Marián Slávka) a Slava Solovica tvoria zostavu Longital Suity aj huslisti Štefan FilasMilan Adamec a violončelista Jozef Lupták.


Longital Suita - turné 2018:

13. 10. - Trnava, Malý Berlín
14. 10. - Košice, Kasárne/Kulturpark
15. 10. - Žilina, Bábkové divadlo
19. 10. - Bratislava, Nová Cvernovka
20. 10. - Banská Bystrica, Záhrada - festival Barbakan

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Alexander Čerevka zo Slnko Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Ondrej Koščík

Súvisiaci interpreti: Longital