Ak ste pravidelným poslucháčom rádií, je vysoko pravdepodobné, že jej hlas ste už počuli a aj to, že si jej skladby pospevujete. Posledný rok v nich má totiž Zara Larsson svoje čestné miesto. Mladá Švédka je preto v popovom svete jedným z najhorúcejčích artiklov posledných dní.

Niet sa čo čudovať, že pop má v krvi, pochádza totiž zo Švédska, ktoré je charakteristické kvalitnou hudbou a talentovanými mladými objavmi, nehovoriac o ikonách ABBA, Roxette či Robyn. "Pokiaľ sa len pamätám, vždy som spievala. Vždy som mala vysoké ciele a bolo mojou predstavou robiť to, čo robím teraz," vyjadrila sa 18-ročná Zara Larsson. Nemá však rada, keď ľudia narážajú na jej vek. "Ľudia hovoria - och, si taká dobrá a zároveň taká mladá! Nie. Som dobrá. A bodka." 

Dnes jej sláva síce siaha už za hranice rodnej krajiny, všetko sa však začalo práve tam, keď vo svojich desiatich rokoch vyhrala súťaž Talang, tamojšiu obdobu Talentu. V pätnástich vydala svoje prvé EP s názvom Introducing, odkiaľ pochádza aj jej prvý veľký hit Uncover. Obrovský úspech singla aj EP priniesol najmä zlomový bod v jej rozbiehajúcej sa kariére, keď v roku 2013 podpísala trojročnú zmluvu s vydavateľstvom Epic Records v USA. V roku 2014 napokon prišiel na scénu jej debutový album, jednoducho nazvaný 1 (One). Obsahoval piesne ako UncoverBad Boys či She's Not Me" (Pt. 1 & 2). Vo Švédsku dostal za predaje platinu, na svoj celosvetový hit však Zara čakala ešte rok. 


Trpezlivosť úspech v Amerike prináša

Prelom v kariére nastal po vydaní ochutnávky z druhého albumu, singli Lush Life. Zo Škandinávie sa úspech rozšíril aj ďalej do Európy a tak sa song dostal do top päťky napríklad vo Veľkej Británii, Írsku či Nemecku, no úspech v rádiách zožal aj u nás. Mimochodom, Zara len pred pár dňami naservírovala k tejto skladbe už svoj druhý oficiálny videoklip. Ešte predtým však stihla vyrobiť ďalší hit s piesňou Never Forget You. Tá je duetom so spevákom a skladateľom, ktorý si hovorí MNEK

"Skladba bola hotová za dve hodiny. Mala som pocit, že sa to píše samo, boli sme na skvelej vlne. Mal to byť iba môj song, no keď sme ho poslali vydavateľstvám a oni si ho zamilovali, MNEK povedal, že ho chce. Skončilo to kompromisom, spravili sme duet," vysvetlila speváčka. No než dosiahol úspech aj za morom, musela si dvojica počkať. "Chvíľu to trvá, než človek prerazí v Amerike. Musíte byť trpezliví a veriť svojmu marketingovému tímu, keďže Spojené štáty sú obrovské," odpovedala Zara na otázku, či nestratila nádej, že sa jej podarí dobyť americký trh.


Cieľ? Vypredávať štadióny a byť na čele Billboardu

V posledných dňoch Zara Larsson upútala pozornosť predovšetkým naspievaním vokálov do oficiálnej hymny tohtoročných futbalových majstrovstiev v Európe, o ktorú sa postaral David Guetta. Na výslednej podobe songu This One's for You sa pritom podieľali aj fanúšikovia prostredníctvom špeciálnej aplikácie. Obaja interpreti pieseň predstavili počas otváracieho ceremoniálu šampionátu.

Mladá hviezdička, ktorá má za sebou už viacero spoluprác, sa pritom netají, že na nasledovníkovi svojho debutu pracuje s mnohými ľuďmi a nevie sa dočkať, kedy si ho jej fanúšikovia vypočujú. "Je to veľká zábava. Nie som taká, že pracujem iba s jedným producentom a skladateľom. Povedala by som, že väčšina z nich sú Švédi, veľmi neznámi producenti a skladatelia, ale zároveň veľmi talentovaní. Poznajú ma od mojich štrnástich, takže presne vedia, čo sa mi páči a čo nie."

Zároveň dodáva, že ešte stále nie je tam, kde by chcela v rámci svojej kariéry byť, hoci už prešla dlhú cestu. "Chcela by som vypredávať štadióny po celom svete. To by bolo čosi. Alebo šesťdesiatkrát byť na čele Billboard rebríčka. Niečo také. Je jedným z mojich cieľov mať v Billboarde hit číslo jeden. Znamená to, že ľudia kupujú a počúvajú moju hudbu," uzavrela optimisticky.


Text: Michaela Žureková (Zdroj: Huffingtonpost.co.uk, MTV.com)
Foto: Facebook.com/ZaraLarssonOfficial