Organizátori piateho ročníka hudobných Radio_Head Awards dnes odštartovali prvé kolo hlasovania. Ľudia si do 20. januára budú môcť vyberať z longlistov v štyroch kategóriách - Singel roka, Album roka, Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela.

Pätica najlepších z každej kategórie postúpi do druhého kola hlasovania, ktoré sa začne 21. januára, pričom vtedy k hlavným kategóriám pribudnú aj nominácie v žánrových kategóriách Elektronická hudba, Hard & Heavy, Hip-Hop/Rap/R'n'B, World Music/Folk. Druhé kolo hlasovania potrvá do 10. februára a víťazov vyhlásia 3. marca.

Radio_Head Awards premiérovo udeľovali 6. februára 2009. Na štvrtom ročníku v marci 2012 triumfovali Noisecut s nahrávkou Háj a Lov (Album roka - poslucháčska cena), Gwerkova so štúdiovkou Nada (Album roka - Cena kritikov), kapela Puding pani Elvisovej sa stala Najlepšou koncertnou kapelou a tiež mala Singel roka (Astoria) a za Nováčika roka vyhlásili Dynamo Team.

Vlani po prvýkrát udeľovali aj žánrové ceny, ktoré si odniesli Pjoni & Ink Midget (Elektronická hudba), Čad (Hard & Heavy), Bene, Peko & Roland Kánik (Hip-Hop/Rap/R'n'B) a Družina (World Music/Folk).

Hlasovať môžete na webe www.radiohlavy.sk.

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk