Spevák rockovej kapely Pearl Jam Eddie Vedder musel odložiť svoje sólové turné v USA, ktoré sa malo začať 10. apríla v Las Vegas. Hudobník má totiž dočasne poškodené nervy v pravej ruke, čo je dôsledkom zranenia chrbta. Vystúpenia presunul na jeseň.

"Po tom, ako sme počas ostatných ôsmich týždňov usilovne pracovali s lekármi a fyzioterapeutmi, aby sme vyliečili zranenie, nám jeho intenzita a čas potrebný na zotavenie znemožnili odohrať koncerty v plánovaných termínoch. Do poslednej chvíle sme dúfali, že liečba pomôže," vysvetlil manažér kapely Pearl Jam Kelly Curtis.

Eddie Vedder má na konte dva sólové albumy - Into the Wild (2007), ktorý je soundtrackom k snímke Útek do divočiny (2007) a Ukulele Songs, ktorý vydal minulý rok. S kapelou Pearl Jam momentálne pripravuje desiaty štúdiový album, ktorý bude podľa gitaristu Stonea Gossarda v rámci tvorby Pearl Jamu nezvyčajný. Formácia, ktorá patrí medzi najvýznamnejšie hudobné skupiny posledných 20 rokov, by sa 2. júla mala predstaviť v Prahe v O2 arene.

Eddie Vedder - Can't Keep

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Andre Penner

Súvisiaci interpreti: Eddie Vedder, Pearl Jam