Anglický hudobník Brian May poďakoval svojim priaznivcom za prejavenú podporu počas choroby. Gitarista kapely Queen pred niekoľkými týždňami informoval, že pre bližšie nešpecifikované zdravotné problémy odložil všetky naplánované koncerty.

Brian May o ťažkostiach informoval v októbri na svojej oficiálnej webovej stránke. Ako uviedol, už dlhšie bojuje s vážnejším ochorením, pre ktoré sa necíti dobre. V decembri mal absolvovať celkovo jedenásť vystúpení po boku speváčky Kerry Ellis v rámci ich Candlelit Christmas Tour po Veľkej Británii, museli ich však zrušiť.

"Chcem sa poďakovať mojim priateľom na Twitteri za všetky milé želania. Zvládam to relatívne pomaly, ale som silnejší," napísal 69-ročný hudobník.

Prečítajte si: Brian May a Kerry Ellis si podmanili Bratislavu s piesňami Queen aj Beatles

Brian Harold May sa preslávil v spomínanej legendárnej skupine Queen. Je autorom mnohých jej hitov, ako napríklad Tie Your Mother Down, We Will Rock You, Who Wants to Live Forever alebo Save Me. S kapelou vydal 15 štúdiových albumov, pričom v roku 2008 uviedli na trh pod hlavičkou Queen + Paul Rodgers počin s názvom The Cosmos Rocks. V roku 2005 dostal Rad britského impéria za prínos hudobnému priemyslu. V roku 2007 získal titul PhD z astrofyziky, ktorú študoval už pred začiatkom úspešnej hudobnej kariéry.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: TASR - Jakub Kotian

Súvisiaci interpreti: Brian May