Americká pop-rocková skupina Bon Jovi včera v celosvetovej premiére predstavila novú skladbu Because We Can, ktorá je prvým singlom z jej pripravovaného štúdiového albumu What About Now. Ten vyjde 25. marca vo vydavateľstve Island Records.

Singel Because We Can je jednou z najpopovejších skladieb v histórii kapely a možno aj z tohto dôvodu sa u kritikov nestretol s veľkým pochopením. Vyčítajú mu najmä prílišnú jednoduchosť a uhladenosť, chýbajúci drajv a text plný klišé, s akým sa stretávame u teen-popových kapiel či debutujúcich víťazov speváckych súťaží. Posúďte sami v lyric videu.

Bon Jovi - Because We Can

Okrem novinky Because We Can, podľa ktorej je pomenované aj celé turné skupiny, bude nahrávka obsahovať i skladbu frontmana Jona Bon Joviho s názvom Not Running Anymore, ktorú zložil pre krimikomédiu Stand Up Guys s Al Pacinom, Christopherom Walkenom a Alanom Arkinom v hlavných úlohách. Päťdesiatročný hudobník je za ňu nominovaný na Zlatý glóbus.

Skupina Bon Jovi zavíta v rámci turné aj do Viedne a Prahy. Štvorica Jon Bon Jovi (spev), Richie Sambora (gitara), David Bryan (klávesy) a Tico Torres (bicie nástroje) sa vo Viedni predstaví v dostihovom areáli Krieau pri Pratri, a to 17. mája. V Prahe sa kapela ukáže 24. júna v Synot Tip aréne. Podľa Kateřiny Dědkovej zo spoločnosti Vis-a-Vis Production je už viac ako polovica lístkov na pražský koncert vypredaná. 

V Európe sú okrem Rakúska a Česka potvrdené aj vystúpenia v Bulharsku, Nemecku, Nórsku, Švédsku, Fínsku, Dánsku, Veľkej Británii, Írsku, Poľsku, Portugalsku, Taliansku a Švajčiarsku. Od roku 2000 absolvovala táto formácia viac ako 500 koncertov, na ktoré predala približne 13 miliónov vstupeniek. V rokoch 2008 a 2010 bolo jej turné podľa magazínu Billboard najziskovejším spomedzi všetkých interpretov.

Bon Jovi - Not Running Anymore

Zdroj: SITA, PR
Fotografie poskytla Veronika Dvorská z vydavateľstva Universal Music

Súvisiaci interpreti: Bon Jovi