Britsko-americká rocková skupina Fleetwood Mac po vlaňajšom úmrtí speváčky a hráčky na klávesové nástroje Christine McVie už nebude pokračovať vo svojej činnosti. Vyhlásil to spoluzakladateľ formácie, bubeník a skladateľ Mick Fleetwood.


"Myslím si, že teraz, keď sme stratili Christine, bola urobená posledná čiara v piesku. Povedal by som, že sme skončili, ale to sme už povedali všetci. Pokračovať spolu ako skupina je teraz už tak trochu nemysliteľné," povedal novinárom 75-ročný bubeník na nedávnom udeľovaní hudobných cien Grammy.

Zakladajúci člen kapely Fleetwood Mac, ktorá v roku 1967 v Londýne, ďalej oznámil, že zvyšní členovia skupiny sa momentálne sústreďujú na iné hudobné projekty. "Všetci chodia hrať, takže ja budem robiť to isté - hľadať ľudí, s ktorými budem hrať," povedal. Mick Fleetwood tiež zdôraznil, že v budúcnosti plánuje vystupovať, ale nie pod značkou Fleetwood Mac.

Na nedeľňajšom galavečere Grammy Awards 2023 v programovej časti In Memoriam predviedol hudobník spolu so speváčkami Sheryl Crow a víťazkou prestížnej kategórie Pieseň roka Bonnie Raitt pieseň Songbird, ktorú napísala Christine McVie.


Zdroj: TASR (BBC News), Hudba.sk edit

Súvisiaci interpreti: Fleetwood Mac