Husľová virtuózka Vanessa Mae sa už o dva mesiace po dlhých desiatich rokoch vráti do Bratislavy. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vystúpi v piatok 11. mája v sprievode kapely zloženej z bubeníka, dvoch gitaristov, klaviristu či perkusionistu, a tiež 40 hudobníkov a vokalistov z Bohemian Symphony Orchestra Prague (BSOP).

Spoločne zahrajú najznámejšie hity z albumu Choreography (2004), a zároveň aj prierez toho najlepšieho z jej tvorby, ktorú pokryla posledná výberovka Platinum Collection (2007). Koncertný zážitok ešte umocní vizuálna show, na ktorej sa huslistka sama podieľa.

"Vždy chcem ukázať, čo všetko na husliach dokážem. Do Bratislavy priveziem svoje obľúbené kúsky z minulosti, ale aj niekoľko piesní, ktoré hrám len pri vzácnych príležitostiach. Teším sa na spoluprácu s českými hudobníkmi. Odporúčam, aby ste sa sústredili aj na ich sóla, pretože za to vážne stoja," hovorí Vanessa Mae, ktorá je známa aj tým, že počas koncertov chodí hrať sóla medzi divákov. 

Svojimi fúziami klasickej a populárnej hudby oslňuje publikum na celom svete. Počas svojej kariéry predala viac ako 10 miliónov albumov vo viac ako 100 krajinách sveta. Už v desiatich rokoch vystupovala s Londýnskou filharmóniou. Od šestnástich strieda štýly a žánre ako jej napadne a ponúka ich s očarujúcim úsmevom na tvári, vďaka ktorej ju magazín People zaradil medzi 50 najkrajších ľudí sveta. Vďaka Vanesse Mae tak mohli milióny fanúšikov MTV objaviť napr. Bachove fugy. 

Britská hviezda má korene v Singapure a okrem hudby sa venuje aj športu. V roku 2012 ako lyžiarka reprezentovala Thajsko na Olympijských hrách v Soči. Lístky na koncert sú v predaji od 29,90 eur.

Hudba.sk za organizátorov koncertu informoval Roman Helcl z agentúry BrainZone Promotion. Viac sa dozviete na webe www.iime.co.uk.

Súvisiaci interpreti: Vanessa Mae