Optimizmus, nádej a túžba po zázraku, ktorý spočíva v návrate k normálnemu životu. To je odkaz, ktorý kapela Mig 21 posiela vo svojej novej skladbe s názvom TěsněVedleSebe. Videoklip, ktorý k tejto skladbe kapela práve teraz predstavuje, je plný spomienok na koncerty, kde sa ešte všetci mohli baviť "TěsněVedleSebe" bez všetkých protipandemických obmedzení.

"Pri prezeraní rôznych archívov, a pri triedení všemožných záberov sa nám, na naše milé prekvapenie, začal objavovať taký nadčasový príbeh túžby po ľudskom dotyku. Dalo by sa vlastne povedať, že sme prácu na scenári nahradili prácou triediacou a archivárskou, ku ktorej by sme sa, nebyť tých prísnych protipandemických opatrení, inak sotva dokopali. Čo však nemení nič na tom, že z výsledku máme ohromnú radosť a dúfame, že naši fanúšikovia ju budú mať tiež," hovorí Jiří Macháček o videoklipe, ktorý ukazuje všetko to, čo kapele už dlho chýba, teda koncertovanie a blízky kontakt s ich fanúšikmi.


"Za zmienku možno stojí, že sme použili aj pár záberov s Jiřím Bartoškom, ​​bez toho aby sme ho požiadali o súhlas, tak snáď nás nezažaluje, čo by bolo určite nepríjemné, ale dopredu si trúfam tvrdiť, že by sme to nejako uhrali, však Jiří?, komentuje s humorom spevák.

Dvojalbum Hity a rarity, ktoré kapela Mig 21 vydala v novembri minulého roka, vychádza teraz na vinyle. Na dvojvinyle nájdu poslucháči to najlepšie z ich kariéry, vrátane vlaňajšieho hitu Hej kámo! Aktuálna novinka TěsneVedleSebe je predzvesťou nového albumu Mig 21, ktorý vyjde v septembri tohto roku na CD i vinyle.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Zdena Sellingerová. Text správy sme upravili. 

Súvisiaci interpreti: Mig 21