Koncertný film Roger Waters The Wall (2014) uvedú 29. septembra v kinách na celom svete vrátane Slovenska. Vstupenky na predstavenia, ktoré sa budú konať len v spomínaný deň, sú už v predaji.

Snímka ponúka zábery z turné The Wall Live, ktoré v období 2010 až 2013 absolvoval 71-ročný britský muzikant Roger Waters. Hudobník počas šnúry predstavil legendárny album The Wall (1979) už nefungujúcej kapely Pink Floyd, ktorej bol členom. Waters, ktorý spolu so Seanom Evansom spolupracoval aj na réžii, sa vo filme podelil aj o zážitky z ciest.

Zábery pre film vznikali v troch mestách na dvoch kontinentoch. Fanúšikovia sa môžu tešiť na jedinečnú hudobnú a vizuálnu šou, ktorá sa odohrala na monumentálnom 150 metrov širokom javisku. Film ponúkne aj pohľad do zákulisia, ktorý sprevádza Watersov komentár. Slávny hudobník a skladateľ pri tvorbe ohromujúceho koncertného projektu doslova zhmotnil vlastnú imagináciu a protivojnové vízie - rovnako ako pôvodný dvojalbum z roku 1979, aj samotný film nesie silné pacifistické posolstvo a stopuje Watersovu osobnú minulosť, ktorú tvrdo zaťažila otcova a dedkova smrť vo svetových vojnách.

Na Slovensku sa bude film premietať v Akropole v Kremnici a v Cinema City v bratislavskej Eurovei. Predstavenia sa konajú 29. septembra o 20:00 a ich súčasťou je okrem takmer dva a polhodinového koncertného filmu aj 25-minútový rozhovor s Rogerom Watersom a Nickom Masonom.


Zdroj: SITA (Nme.com), Cinemacity.sk
Foto: AP Photo/dpa, Britta Pedersen

Súvisiaci interpreti: Pink Floyd, Roger Waters