Program Uprising Reggae Festivalu aj tento rok ponúkne rozmanité hudobné zážitky a zábavu nielen pre milovníkov jamajského reggae, ska a dancehallu. K tomu, že záber podujatia bude omnoho väčší, prispejú aj najnovšie potvrdené mená, ktoré ponúknu rytmy z rôznych kútov sveta a ich divokú fúziu s tanečnou elektronikou.

Popri svetových hviezdach reggae, dubu či hip-hopu sa fanúšikovia môžu tešiť aj na nákazlivú balkánsku hudbu. Na ôsmy ročník festivalu Uprising totiž príde jeden z priekopníkov populárneho žánra Balkan beat, Kiril Djaikovski. Talentovaný Macedónčan patrí medzi prvých, ktorí začali miešať balkánsku hudbu s modernou elektronikou.

Jeho hudba sa dá v skratke opísať ako fúzia drum&bassu a rapu s prvkami tradičných macedónskych piesní a rómskych dychoviek. Do Bratislavy s ním okrem kapely a dychovej sekcie prídu aj TK Wonder a MC Wasp. Naživo ponúkajú energickú multižánrovú smršť podobnú koncertom Asian Dub Foundation, ktorí sa na Uprisingu predstavili v roku 2012, avšak s príchuťou Balkánu namiesto Indie.


Na balkánsku nôtu zahrá aj populárna maďarská kapela Besh o droM. Ich kombinácia cigánskej hudby s prvkami jazzu, rocku a folklóru dokonale rozprúdi krv v žilách, o čom sme sa už mohli presvedčiť na viacerých koncertoch, ktoré na Slovensku odohrali. Špeciálne predstavovať netreba ani obľúbené slovenské dídžejské duo Malalata, ktoré kombinuje balkan beat s reggae, cumbiou či electro swingom. Silný hip-hopový lineup zase doplnia vychytený grime a dnb MC Gleb a priekopník slovenského trapu Komander Ground.

Uprising Reggae Festival 2015 na čele s hviezdami ako UB40, Matisyahu, Bunny Wailer, Onyx, Dope D.O.D., Shy FX & Stamina MC, Anthony B či Mad Professor je tu už 21. a 22. augusta. Uskutoční sa na tradičnom mieste v areáli Zlaté piesky v Bratislave. Permanentky, VIP vstupy a všetky potrebné informácie nájdete na stránke festivalu www.uprising.sk.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu.

--
Reklama:
Uži si festival naplno a zažehnaj následky hriešnych pokušení. Pribaľ si prvú pomoc na festy! S FEST DOBRÝM BALÍČKOM sa rýchlo zbavíš "opice", bolehlavu a iných nepríjemných stavov. Prvá lekárnička, ktorá ťa zabaví. Aby si si mohol vychutnať svoju obľúbenú hudbu aj mimo festivalu, zapoj sa do FEST DOBREJ SÚŤAŽE, pošli fest vtipnú foto a hraj o vymakaný dizajnový reproduktor JBL Pulse a ďalšie skvelé ceny!