K nedávno zverejnenému comebackovému singlu Make Me... vypustila speváčka Britney Spears do sveta aj dlho očakávaný videoklip. A je to všetko, čo sa dalo od princeznej popu očakávať. Holá koža, vrtenie zadkom a sexistické zobrazovanie mužov.

To, čím sa dnes už 34-ročná Britney Spears preslávila v mladosti, teda zvodnými pózami a tanečnými choreografiami odvádzajúcimi pozornosť od toho, že princezná popu vlastne robí viac tanečnú, než spevácku šou, je silne prítomné aj v súčasnosti. Práve nahota, tančeky, pózy a muži sú dominantným bodom aj v novom singli a zároveň videoklipe Make Me... 

Britney so svojimi priateľkami usporiadavajú mužský konkurz práve do videoklipu a môžu si vyberať z tých najatraktívnejších "kúskov". Stredobodom pozornosti je tu v tomto prípade objektivizovanie, ktoré sa tak často vyčíta práve v súvislosti so ženami. V klipe Britney slúžia mužskí účinkujúci iba na ulahodenie oku, keďže sa predvádzajú bez tričiek pred ženským osadenstvom či dokonca priamo so speváčkou v posteľových scénach. Tieto zábery sú popretkávané pohľadmi na v uličke sa zvíjajúcu a tancujúcu hviezdu, ktorá sa zrejme potrebovala popýšiť svojou vypracovanou figúrou.

Po dvoch deťoch a mnohých nepríjemných životných obdobiach je to síce chvályhodné, nejde však o nič, čo by fanúšikovia a diváci už predtým v jej prípade x-krát nevideli. Aj napriek kvalitnej produkcii nového singla, na ktorom speváčka spolupracovala s raperom G-Eazym (ten sa v klipe síce objaví, ale iba vo svojej rapovej časti na televíznej obrazovke) tak Britney opäť potvrdzuje, že svoju hudbu nevie predať inak, ako zbytočnou sexualitou, ktorá už v jej prípade nie je ani trochu zaujímavá. 


Dielo plné do očí bijúceho product placementu však nie je to, na ktoré fanúšikovia čakali. Zverejnený videoklip je druhou verziou, po ktorej tím okolo speváčky siahol a nakrútil ju režisér Randee St. Nicholas. Už predtým však bolo verejnou informáciou, že za novinkou Britney by mal režisérsky stáť legendárny David LaChapelle. K prepracovaniu videa došlo údajne kvôli tomu, že LaChapellova verzia bola príliš sexi a úplne nesúvislá bez zjavnejšej príbehovej línie. Fanúšikovia však na internete spustili petíciu za zverejnenie pôvodného materiálu.

Text: mž (Zdroj: USmagazine.com, EW.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Britney Spears