Česká speváčka Lenny vydala 6. decembra svoje druhé EP s názvom Fighter. Novinka sa dostáva do predaja iba šesť mesiacov od uvedenia jej debutu All My Love (2013).

"Popravde som ani nečakala, ako veľmi bude prvé EP obľúbené u poslucháčov. Na koncertoch bol oň vždy veľký záujem a navyše obstálo aj u kritiky. To pre mňa bolo veľkou motiváciou a zároveň výzvou urobiť ďalšiu nahrávku, ktorá sa bude niesť v podobnom duchu - prostom, ale úprimnom. Zrodil sa Fighter, ktorý je podľa môjho názoru zase o niečo vyspelejší a precítenejší. Texty sú zmysluplnejšie a ja sa ako autorka cítim byť zase o trochu viac inšpirovaná a produktívnejšia. Už teraz mi chodia správy od ľudí, ktorí sa na nový album tešia a ja už sa na oplátku nemôžem dočkať, kedy im Fightera predstavím. To je pre mňa odmena a satisfakcia,“ povedala 20-ročná interpretka. EP sa nahrávalo v októbri a novembri v štúdiu Sono v koprodukcii dvojice Milan Cimfe a Boris Weber, pričom ku skladbám My Bones a Fighter si Lenny prizvala vlastnú kapelu. Na nahrávke sa nachádzajú aj balada Bryana Adamsa I'm Ready či pieseň Letter To You

Lenny sa narodila v Prahe ako Lenka Filipová. Od útleho veku vyrastala v muzikantskom prostredí. Už ako štvorročná začala hrať na klavír a od šiestich rokov sa na umeleckej škole učila hrať na klavír, čo jej vydržalo desať rokov. Zároveň navštevovala jazykovú školu, kde sa naučila plynule hovoriť po anglicky. V škole hrala v dramatickom krúžku a spievala v zboroch. Neskôr našla záľubu v sólovom speve sprevádzanom hrou na klavír. Komponovala melódie a neskôr pridávala aj texty. Svoju prvú pesničku zložila ako jedenásťročná a o päť rokov neskôr začala hrať s kapelou a sprevádzať svoju matku, českú speváčku Lenku Filipovú, na turné po Európe, Austrálii, či Kanade. Jej vlastná skladba You’re My Everything sa v americkej súťaži International Songwriting Competition dostala do semifinále. V súčasnosti študuje v Londýne. 


Zdroj: SITA
Foto: Ondřej Pýcha - Universal Music