Slovenský hudobník, skladateľ a spevák Vašo Patejdl sa už o dva týždne predstaví bratislavskému publiku po boku Heleny Vondráčkovej na Mejdane roku. Do konca tohto kalendárneho roka to bude jedna z jeho posledných pracovných aktivít a po náročnom roku sa už nevie dočkať oddychu a vianočných sviatkov bez stresov.

Vašo Patejdl, ktorý žije v Prahe, nedávno dokončil prácu na dvoch muzikáloch a nesmierne sa teší na koncert s českou popovou legendou. "Pol roka som pracoval na muzikáli Tisícročná včela pre nitrianske divadlo Andreja Bagara. Boli to mesiace naozaj ťažkej práce a hneď potom som pokračoval v dorábaní a prerábaní muzikálu Snehulienka a sedem pretekárov pre divadlo Hybernia v Prahe. Okrem pár vystúpení už tento rok nebudem pracovať na ničom a budem sa tešiť na Vianoce. Sú to vždy sviatky rodiny, takže ich chcem prežiť v pokoji a bez stresov. Dúfam, že nebudú žiadne nehody v podobe odrezaných prstov pri zabíjaní kapra," zavtipkoval Patejdl.

Člen legendárnej kapely Elán neustále "pendluje" medzi Prahou a Bratislavou. "Ja som v myslení stále Čechoslovákom. Už aj tým, že som synom Čecha a Slovenky. Doma sa cítim na obidvoch miestach. Kedysi som jazdil zo Slovenska do Česka, dnes je to naopak," prezradil populárny hudobník. S Helenou Vondráčkovou je dlhoročným priateľom a jej pozvanie za hosťa na koncert Mejdan roku ho príjemne prekvapilo. 19. decembra sa tak môžu fanúšikovia nestarnúcich hitov tešiť na skvelú šou dvoch žijúcich legiend.

Na bratislavských Pasienkoch sa Patejdl potešiť svojich fanúšikov väčšinou zo svojich najväčších hitov. "Je to v prvom rade koncert Helenky a ja v rámci toho môjho priestoru zaspievam tie najžiadanejšie pesničky. Určite nebude chýbať Ak nie si moja, ale ani Voda, čo ma drží nad vodou. Aj keď si ju ľudia spájajú najmä s Jožom Rážom, mám ju tiež vo svojom repertoári, lebo ju považujem za jednu zo svojich najlepších a najznámejších," dodal.

Vstupenky na Mejdan roku:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš.

Súvisiaci interpreti: Vašo Patejdl