Britská rocková skupina Queen ohlásila na september vydanie novej štúdiovej skladby s názvom Face It Alone, ktorá obsahuje doposiaľ nepočutú nahrávku pôvodného spevu jej zosnulého frontmana Freddieho Mercuryho. Gitarista Brian May a bubeník Roger Taylor to uviedli v rozhovore pre stanicu BBC Two.


"Našli sme malý klenot od Freddieho, na ktorý sme tak trochu zabudli - a je to úžasné. Je to objav," uviedol 72-ročný Roger Taylor. Nahrávka vznikla v čase príprav albumu The Miracle, ktorý vyšiel v máji 1989. Freddie Mercury zomrel o dva roky neskôr vo veku 45 rokov na komplikácie súvisiace s ochorením AIDS. 

Brian May (74) prezradil, že skladba Face It Alone sa "tak trochu skrývala pred očami", ale nemohli ju zachrániť v pôvodnom stave. Tím technikov ju však mierne upravil a dokázal Mercuryho spev opäť "oživiť". V akom formáte bude skladba sprístupnená verejnosti, zatiaľ hudobníci neoznámili.

Klasickú zostavu skupiny Queen dotvára hráč na basovú gitaru John Deacon, ktorý zo šoubiznisu nadobro odišiel po vydaní nahrávky No-One but You (1997) vydanej na počesť Mercuryho.

May a Taylor neskôr "oživili" Queen odvtedy fungovala v rámci koncertných projektov so spevákmi Paulom Rodgersom (2004-2009) a najnovšie Adamom Lambertom (2011-súčasnosť). Naposledy sa táto zostava predstavila počas uplynulého víkendu v rámci oficiálnych osláv 70. výročia nástupu britskej kráľovnej Alžbety II. na trón.


Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Queen