Po niekoľkých mesiacoch a s novým materiálom sa do Bratislavy vracia kultová česká hip-hopová formácia Prago Union. Na dvojkoncerte, ktorý sa uskutoční 15. februára v Kultúrnom centre Dunaj, vystúpi okrem Prago Union aj nestor slovenského hiphopu Vec so živou kapelou.

Prago Union ponúkajú namiesto tradičného hip-hopového chvastania vtipné metafory a slovné hračky, to všetko šikovne zarýmované a zasadené do beatov okorenených jazzom i elektronickou hudbou. Zakladateľom a duchovným otcom Prago Union je raper Kato, ktorý sa stal známym už začiatkom 90. rokov ako Deph z legendárnej českej porevolučnej party Chaozz. Do Bratislavy privezú Prago Union kompletnú živú kapelu a rovnakí hudobníci zahrajú aj s Vecom, s ktorým si už poctivo nacvičili celý jeho koncertný repertoár.  

Vec odprezentuje svoj čerstvý album Stereo farbo slepo, ktorý vyšiel tesne pred Vianocami a zbiera jednu pochvalnú recenziu za druhou. Album v mnohých ohľadoch presahuje hranice hip-hopu a rieši aj mnohé osobné a spoločenské témy.

Prečítajte si: Nový Vec je ešte lepší, nahral jeden z albumov roka

Vstupenky na dvojkoncert Prago Union a Veca sú už v predaji. Po vypredaní prvých sto desaťeurových vstupeniek sa cena zvýši na 12 eur, na mieste bude lístok stáť 15 eur. Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla v minulom roku do Bratislavy interpretov ako Garbage, GusGus, Parov Stelar Band či Nneka, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Ellie Goulding, Tamikrest či skladateľov Brocka Van Veya a Bruna Sanfilippa. Viac informácií nájdete na stránke www.orepole.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová z agentúry Ore Pole.

Súvisiaci interpreti: Prago Union, Vec