Už vo februári absolvuje líder kapely Le Payaco Tomáš Sloboda so svojou skupinou Sounds Like This prvú časť turné s názvom Chobotnica Live 2013. Ako prezrádza názov, hrať sa budú najmä pesničky z nového, v poradí druhého albumu, ktorý vyšiel vlani v novembri.

Prvá časť turné bude pozostávať zo šiestich koncertov - kapela sa postupne predstaví v Nitre (7.2.), Novom Meste nad Váhom (9.2.), Banskej Bystrici (14.2.), Prešove (15.2.), Trenčíne (16.2.) a napokon v domácej Bratislave (23.2.). Budú to prvé koncerty od krstu albumu Chobotnica v novembri minulého roku v bratislavskom Nu Spirit Clube. Ak sa chcete naladiť na koncerty, pozrite si záznam z krstu na konci článku.

Na každom koncerte sa predstaví jedna predkapela, ktorých výber momentálne finišuje. Pripravujú sa tiež nové tričká kapely s motívom Chobotnice, ktoré na každom koncerte budú k dispozícii spolu s novým albumom v CD aj LP vinylovom formáte.

Čo môžeme očakávať na koncertoch prezrádza už samotný Tomáš Sloboda: "Sme kapela, ktorá sa nehrá s počítačmi, samplermi a podobnými hlúposťami. Všetko je to len o hudbe. Nie sme žiadni naškrobení strýčkovia Tomovia. Sme divokí, hluční, jemní aj tichí. Sme divé tigre do džungle vypustené, sme prítulné priadiace kocúre. Počuť a vidieť nás live je ako pluť proti vetru a ostať stále čistý."

Štyri ročné obdobia s Chobotnicou

Turné Chobotnica Live 2013 je koncipované do štyroch ročných období. Spomínaná prvá časť, na ktorú budú lístky v predaji od pondelka 14. januára, je zimná. Po pármesačnej pauze od februárových koncertov sa na mesiac máj pripravuje jarná časť. Tretia časť turné bude pozostávať z letných festivalov a posledná, jesenná časť sa opäť odohrá v slovenských kluboch. Viac informácií nájdete na oficiálnej Facebook stránke kapely - www.facebook.com/Soundslikethiss.

Formácia Sounds Like This vznikla v roku 2007 a okrem Tomáša Slobodu ju tvorí ešte gitarista Lukáš Duchovič, basgitarista Martin Andráš (Kukuspit) a bubeník Marián Slávka (Celeste Buckingham). Doposiaľ vyšli pod touto značkou dva albumy – Sounds Like This (2007) a Chobotnica (2012). Okrem samostatných koncertov v kluboch a na festivaloch má skupina za sebou aj spoločné turné s Dorotou Nvotovou či kapelou Vetroplach.

Aktuálnym singlom z albumu Chobotnica je skladba Liliana, ktorú Tomáš napísal pre svoju malú dcéru. K ďalším dvom skladbám z tohto albumu Cudzinec a Bojovník už existujú aj videoklipy od austrálskeho režiséra Benjamina Richardsa.

Tomáš Sloboda a Sounds Like This - Liliana
  
Chobotnica Live 2013 (zimná časť)

7. 2. - Nitra, Valašský šenk
9. 2. - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami
14. 2. - Banská Bystrica, Klub 77
15. 2. - Prešov, Pixel music club
16. 2. - Trenčín, Klub Lúč
23. 2. - Bratislava, Randal club

Tomáš Sloboda a Sounds Like This - krst albumu Chobotnica

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko z RF music agency.

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Sounds like this, Tomáš Sloboda