Fanúšikovia britského speváka Eltona Johna a slávneho španielskeho tenoristu Plácida Dominga si na koncerty svojich obľúbených interpretov budú musieť počkať. Obaja totiž zo zdravotných dôvodov zrušili naplánované letné vystúpenia.

Elton John musel presunúť všetky zvyšné koncerty v rámci jeho aktuálneho európskeho turné. Dôvodom je zápal apendixu, lekári mu predpísali antibiotiká. V najbližších týždňoch navyše absolvuje aj chirurgický zákrok. Johnov hovorca uviedol, že spevák sa na koncertné pódiá vráti až v septembri.

Plácido Domingo je od pondelka hospitalizovaný na klinike v Madride po tom, čo mu krvná zrazenina spôsobila pľúcnu embóliu. Ako informovala tlačová agentúra AP, umelec bol nútený zrušiť niekoľko júlových vystúpení na scéne madridského Teatro Real, ako aj koncert na madridskom námestí Plaza Mayor plánovaný na 21. júla. Lekári Dominga požiadali, aby si doprial troj- až štvortýždňový odopočinok, jeho návrat na scénu bude však priamo závislý od rýchlosti regenerácie.

Hudobník odriekol zatiaľ päť prvých termínov, v ktorých sa mal predstaviť v príbehu mexického skladateľa Daniela Catana o priateľstve čilského básnika Pabla Nerudu a talianskeho rybára. Pod identickým názvom Il Postino (Poštár) poznajú príbeh aj filmoví diváci vďaka oscarovej snímke režiséra Michaela Radforda. Operná premiéra bola naplánovaná v španielskej metropole na 17. júla.

Zdroj: SITA (bbc.co.uk), TASR
Foto: AP Photo/The Courier, Jason Fochtman

Súvisiaci interpreti: Elton John, Placido Domingo