Argentínsko-španielsky tenorista José Cura sa 13. marca predstaví v bratislavskej Aegon Aréne NTC. Hosťom koncertu bude na žiadosť samotného Curu slovenská operná speváčka Linda Ballová. Sprevádzať ich bude 75-členný orchester opery Jihočeského divadla pod vedením dirigenta Maria De Roseho.

Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedol 51-ročný rodák z argentínskeho Rosaria, pôjde o jeho tretie vystúpenie na Slovensku, ale o prvý koncert, keďže predtým sa dvakrát predstavil v opere Otello v Slovenskom národnom divadle.

V NTC plánuje predviesť predovšetkým známe piesne a taktiež dirigovať intermezzo, pričom presný program koncertu momentálne pripravuje spolu s Ballovou. Tá vyhlásila, že vystupovať na jednom pódiu s Curom je pre ňu veľkou príležitosťou.

"Myslím si, že je povinnosťou známych interpretov pomáhať mladým talentom," dodal José Cura, ktorý by podľa vlastných slov rád vystupoval na Slovensku častejšie. Okrem toho tiež prezradil, že by si chcel vyskúšať aj dirigovať orchester zložený zo slovenských hudobníkov.

Zdroj: SITA
Foto: Josecura.com

Súvisiaci interpreti: José Cura