Anglická rocková kapela Slowdive plánuje vydať po viac ako 20 rokoch nový album. Formácia, ktorá zatiaľ naposledy uviedla na trh štúdiovku Pygmalion (1995), by chcela novinku dokončiť do konca júla, takže zopár skladieb z nej by mohlo zaznieť už na letných festivaloch.

Speváčka skupiny Rachel Goswell potvrdila informácie v rozhovore pre portál Stereogum.com. "Chalani sú už niekoľko dní v štúdiu a robia na drum&bassových skladbách. Nahrávaniu sme sa venovali aj vlani. Je to trocha náročnejšie, keďže všetci máme deti a každý z nás žije v inej časti krajiny," uviedla speváčka. Názov novinky zatiaľ nie je známy.

Slowdive vznikli v roku 1989 v Readingu. V ich tvorbe sa miešajú rôzne vplyvy alternatívnej a elektronickej hudby, čoho výsledkom je zaujímavá zmes shoegazu, dream popu a ambientu. Kapela debutovala v roku 1990 eponymnou EP nahrávkou. Prvý album Just For A Day vydali v septembri 1991 a nadviazali naň štúdiovkami Souvlaki (1993) a spomínanou Pygmalion (1995). Okrem toho vydali aj niekoľko kompilácií či EP.

Kapela v roku 1995 ukončila činnosť, návrat ohlásila v roku 2014. V polovici júla sa formácia predstaví na českom festivale Colours of Ostrava.


Zdroj: SITA (Nme.com), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/Slowdive

Súvisiaci interpreti: Slowdive