Kapela Longital prednedávnom zverejnila videoklip ku skladbe Divoko v sláčikovej úprave. Išlo o predzvesť pripravovaného turné Longital Suita, v rámci ktorého skupina odohrá päť koncertov so sláčikovým kvartetom. Ten najbližší je naplánovaný už túto sobotu v trnavskom Malom Berlíne.

V nasledujúcich týždňoch budú mať fanúšikovia art popu možnosť zažiť naživo Longital Suitu v zostave Shina (spev, basgitara, slák), Dano Salontay (gitary, slák, vokály), Marián Slávka (bicie, piano), Slavo Solovic (viola), Fero Ferienčík (husle), Milan Adamec (husle) a Matej Tkáč (violončelo) na vystúpeniach po Slovensku. Absolvujú päť zastávok v Trnave, Košiciach, Žiline, Bratislave a Banskej Bystrici. Najmä vstupenky na bratislavský koncert sa vraj míňajú rýchlo. 

Na blížiacom sa turné odznejú skladby z albumu Longital Suita a priestor dostanú i nové verzie piesní z posledného albumu Divoko, ktorý čerstvo vychádza v podobe vinylu. LP je dostupné na stránkach vydavateľstva Slnko Records a tiež počas koncertného turné. Turné z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Longital Suita 2018:

13. 10. - Trnava, Malý Berlín
14. 10. - Košice, Kasárne/Kulturpark
15. 10. - Žilina, Bábkové divadlo
19. 10. - Bratislava, Nová Cvernovka
20. 10. - Banská Bystrica, Záhrada/Barbakan festival


Longital Suita je projekt, kde piesne skupiny, charakteristické emotívnosťou i snovosťou, naberajú v kompozíciách so sláčikovými úpravami ešte živelnejší rozmer a magickú atmosféru. Zoskupenie vzniklo v septembri 2015 pre festival komornej hudby Konvergencie a neskôr sa predstavilo aj na festivale Radio_Head Awards či na Pohode.  

Redakciu Hudba.sk infomoval PR manažér Alexander Čerevka zo Slnko Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Naďa Koščíková

Súvisiaci interpreti: Longital